Eşim eşyalarımı evden atabilir mi?
başlıkta da belirttim, eşim ay sonuna kadar eşyalarımı evden almamı, aksi takdirde bir depoya kaldırtacağını söyledi....ben de hemen ev tutup eşyaları alacak durumda değilim maddi manevi.....bahsettiği gibi depoya kaldırırsa bu depo ücretini de kendisi ödemeyecek tabi ki...eşyalarımın faturaları var hepsi benim ailemin üstüne..amacı boşanmak istiyorum diye beni mağdur etmek....
eşyalarımı evden gönderme hakkı var mı? yoksa ve böyle bişey yaparsa ben ne yapabilirim?
Re: eşim eşyalarımı evden atabilir mi?
Tabiki böyle bir hakkı yok, ancak kolayca önleyebileceğiniz bir yol da yok.
Eşiniz böyle davranırsa siz bunu boşanma davasında kötüniyetli bir davranışı olarak delil olarak gösterirsiniz,
Ayrıca depoya kaldırırsa bedelini sizden istemezler, kim kaldırdıysa ondan isterler, bu konuyu bence dert etmeyin, eşyalarınızı alamazsanız, bedeli için tazminat isteyebilirsiniz,
ama bana sorarsanız ben pek eşyayla uğraşmayı seven bir insan değilim,
bir bayana mahkeme zaten boşanma davası içinde NAFAKA hakkı veriyor, minimum aylık 100-200 YTL. civarı bir nafaka bağlandığını düşündüğümüzde 1 yılda ele geçen para muhtemelen eşyaların bedelini fazlasıyla karşılıyordur,
Re: Eşim eşyalarımı evden atabilir mi?
fahri bey ben çalışıyorum devlet memuruyum bu nedenle bana nafaka bağlanacağını sanmıyorum...bağlanmasını da istemem...o şahsın parasından hayır gelmez...eşyalarıma zarar vermesin yeter...tüm beyaz eşyalar artı yatak odası takımım var..ben yeni ev açacağım sonuçta hepsi bana lazım olacak....
evet haklısınız,
size nafaka bağlanmayacaktır,
müşterek konu eşinizin mi, kiradamısınız, kira ise siz tdevam ettirin ödemeleri, ev sahibiyle siz muhatap olun,
bunlar çözüm olmuyorsa bir şekilde eşyalarınızı bir an önce alın, tazminatla ve eşya davasıyla uğraşmak büyük bir sorun olur,
ev kira....kontrat eşimin üstüne....ben o evde kalmak istemem zaten de kendisi de sen git ben gitmem dedi...eşyaları elbet alacağım bırakacak halim yokta 2 ayağımı 1 pabuca sokması hoş değil....ha deyince ev bulup taşınılmıyor ki....kendisine evde eşyaların bir süre durması için kira teklif ettim...onu da kabul etmedi...ısrarla eşyalarını al diyor....
Ailenin korunmasına ilikin Kanun gereğince, eşinizin evden uzaklaştırılması ya da, eşyalara zarar vermemesi için tedbir talep edebilirsiniz.
Eşin şiddet kullanması ve aile fertlerine zarar gelme ihtimali bulunması halinde Aileyi koruma yasasından faydalanmak pek tabii mümkün olacaktır,
ancak salt eşyalarla ilgili bir durum nedeniyle Aileyi koruma kanunundan faydalanabilirmisiniz emin değilim,
Ragıp Bey, siz ne dersiniz, hakim bu konuda bir tedbir kararı verir mi?
https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=97
1.maddenin 3. fıkrası açıkça eşyalara zarar vermeme konusunda tedbiri düzenlemektedir.
ama şiddet uygulamıyor....
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
evet yasada özel olarak bir fıkra mevcut, eşyalarla ilgili tedbir verebilir diyor,
denemekte fayda var...