9 ay lik kiracıyım ev sahibi evi satıyor :(
Merhabalar
Herkese simdiden tessekkur ve kolay gelsin..
Benim sorunum eve daha tasinalı 9 ay oldu olmadı eve bazı tadilat boya ve bircok sey yaptırdım simdi ev sahibim evi satıyorum kontratın dolunca 11. ayda evi bosalt diyor ve bazı gunler belirle evi gostermek icin diyor. Ben evi gostermeyecegimi ve icine masraf yapmis oldugumu evden cıkmak istemedigimi bu masrafları oderse kontratım bittiginde cıkacagimi soledim.. Bole 1 yılda kiracı evi yaptırsın oturalacak hale getirsin evi satabilirmi ben bu masrafları talep edebilirmiyim.
Bu arada Tahliye Tahüt namesi kira kontrat tarihinden onceki bir tarih yazılmıs ve emlakcı imzalatmisti.
Saygilar sevgiler...
Re: 9 ay lik kiracıyım ev sahibi evi satıyor :(
Alıntı:
Baris.m rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Benim sorunum eve daha tasinalı 9 ay oldu olmadı eve bazı tadilat boya ve bircok sey yaptırdım simdi ev sahibim evi satıyorum kontratın dolunca 11. ayda evi bosalt diyor ve bazı gunler belirle evi gostermek icin diyor. Ben evi gostermeyecegimi ve icine masraf yapmis oldugumu evden cıkmak istemedigimi bu masrafları oderse kontratım bittiginde cıkacagimi soledim.. Bole 1 yılda kiracı evi yaptırsın oturalacak hale getirsin evi satabilirmi ben bu masrafları talep edebilirmiyim.
Bu arada Tahliye Tahüt namesi kira kontrat tarihinden onceki bir tarih yazılmıs ve emlakcı imzalatmisti.
Saygilar sevgiler...
Konunuzun şurasını tam net anlamadım,Tahliye Tahüt Namesinin tarihi. Kontratınızın tarihinden öncemi.?
Yani Elinizdeki kontrat tarihi misal veriyorum 10.7.2008 Tahliye Tahütününde tarihi 1.7.2008 gibimi?
kontrat tarihi : 15.11.2007
Tahliye Tahütününde tarihi 30.10.2007 bu sekilde yapılmis.saygilar.sevgiler..
Alıntı:
kontrat tarihi : 15.11.2007
Tahliye Tahütününde tarihi 30.10.2007 bu sekilde yapılmis.saygilar.sevgiler..
Bu Tahliye Tahüdü Küllüm gecersiz,
Öyle evi satıcam evi boşalt gibi mazeret olmaz,ödesin masraflarını yeni taşınacahın evede nakliye masraflarını öderse cıkarsın,sen gene vijdanlısın üstünede kira istemiyorsun.)) şimdi o belki elimde tahliye tahüt namesi var kira kontratının süre bitiminde cıkartırım diye düşünüyor,bunun gecersiz bir tahüt olduğundan haberi yok. Evi satıcam diye sizi cıkarma hakkı kanunen bulunmamaktadır.Eve alıcı vardiyede zırt,pırt insan getiremez yani sizi rahatsız edecek boyutlarda bu olamaz,
Evi sata bilirmi demişsiniz,tabiki evini sata bilir siz evin icindeyken bu mümkün. Yeni malikiniz evi alınca size iğtar name ceker ben oturucam diye ve aradan 6 ay gectikten sonrada tahliye davası aca bilir.
Yaptığım masrafları ala bilirmiyim demişsiniz,Aranızda yapılan masrafların ev sahibiniz tarafından karşılanacahı hususta sözleşmeniz varsa tabiki alırsınız eyer böyle bir yazılı sözleşme yoksa bu biraz zor.derim.
Alıntı:
Merhabalar
Saygilar sevgiler...
Ev sahibi dilediğine evi satabilir. Siz müstakbel alıcılara makul saatlerde evi göstermek zorundasınız. Bunu engelleme hakkınız yok.
Eğer siz kira ödemelerinizi düzenli yapıyorsanız ev sahibi kasım 2008 tarihinde
1. tahliye taahhüdüne dayanarak,
2. kendisinin eşinin veya çocuğunun ihtiyacı olduğu iddiasıyla
tahliye davası açabilir.
Siz tahliye taahhüdünün kira sözleşmesi başlanmadan verildiği gerekçesiyle itiraz edersiniz hükümsüz kalır.
İhtiyaç davasından da pek sonuç alamaz.
Yeni satın alacak kişi de
1. evi satın aldıktan sonra 1 ay içinde size yazılı ihtarda bulunursa 6 ay sonra
kendisinin eşinin veya çocuklarının ihtiyacı nedeniyle
veya
2. veya her sene 15 kasım -15 aralık arasında kendisinin eşinin veya çocuklarının ihtiyacı nedeniyle
tahliye davası açabilir.
Yeni sahibin ihtiyacı samimiyse bu davayı kazanır.
Tabii yeni veya eski ev sahibiyle tadilat ve taşınma masraflarının ödenmesi kaydıyla taşınma seçeneği her zaman mevcut.