Avukatın kendi dışında gelişen olaydan üçret talep etmesi
iyi günler benim bir kaç sorum olucaktı. Bu icali şuhur davasının avukatı dava başlangıcında 2bin ytl aldı arkasın 2 yada 3 kere mehkemeye girdi taraflar arası anlaşma yolunu bulamadı. avukatr dışında karşı tarfın bize anlaşmaya gelmesi sayesinde anlaşma yapıldı. ama avukatın haberi olmadanbize geldiler. avukat dışında bir anlaşma sonuc olarak. avukata anlama için geldiklerini söylediğimde bana tek dediği benim %10 alırım ben dedi. açık artırmayla satılsaydı avukat kendi % 10nu alacaktı ama bu şekilde onun dışında bir anlaşma olduğu için avukatın herhangibir anlaşmaya dahil olmaması halinde bizden herhangibir para istemeye hakkı varmı . mahkeme masraflarınıda biz yaptık avukata herhangibir masraf yaptırmadık. sadece yazılan anlaşmada avukat satıştan sonra veya anlama sağladıktan sonra bu %10nu bizden talep edeblecekti. ama anlaşmada avukatın dışında olduna göre avukat bizdenbir para talep etmeye hakkı bulunuyomu. bilgileirnize sığnıyorum şimdiden teşekürler
Re: avukatın kedi dışında gelişen olaydan üçret talep etmesi
Siz avukatınıza bu konuyla ilgili olaraka vekalet verdiniz mi?
Anlaşma sağlandı mı?
Satış gerçekleşti mi?
Eğer bu sorulara vereceğiniz cevap EVET ise,
sizin sorunuzun cevabı da EVET ÖDENMELİ olacaktır.
vekalet verdim satış gerçekleşmedi taraflar arasında nalaşma oldu sadece avukat dışında karşı taraf habersiz bir şekilde gelip anlaşmayı kabul etti bizimle. avukatın her hangi bir fonksiyonu olmaı yani anlaşmada
Sözleşme konusu işin tamamlanması,veya her ne şekilde taraflar arasında anlaşma sağlanması ve işin takipsiz bırakılması durumunda sözleşmede belirtilen ücrete hak kazanılır.
Avukatlık Kanunu madde165.