İşverenin İflas Etmesi Sonucunda Ne Yapabiliriz
B][/b]:kızgın: BEN 29.12.2005 senesinde bir şirkette işbaşı yaptım şuanda da aktif olarak çalışmaktayım işverenin şirketi devredeceği söylendi fakat şuanda da iflas edeceği söylendi bazı kişiler gelip ürünlerini aldılar ürünler firmalara iade ediliyor ve ben hakkım nedir bilemiyorum kimse bilmiyor yemek paralarımız yüklenmiyor ve düşürüldü nakıt olarak haftalık ödeniyor vergi iademiz doğru düzgün ödenmedi ayın 1 inde ver,verilmesi gereken maasımız halen verilmedi işyerimde psikolojik baskı altındayım altındayız emek verdiğimiz şirketin çöküşünü seyrediyoruz ve muataplarımız bilmiyorlar kimse birşey bilmiyor ne yapmalıyız benim amacım öncelıkle maasımı ve diğer haklarımı almak böyle bir iflas sözkonusu ise almak lütfen beni bilgilendirin
Re: Işverenin Iflas Etmesi Sonucunda Ne Yapabiliriz
Bu aşamada alabildiğinizi almaya bakın. Şirket fiilen veya hukuken çökerse bir şey almanız zor. Selamlar.
Re: Işverenin Iflas Etmesi Sonucunda Ne Yapabiliriz
Öncelıkle verdiğiniz cevap için cok teşekkürler şimdi bize verilen son bilgiye göre işveren şirketi satıp hakkımızı bu hafta vereceği söylendi peki benim ihbar vekıdem tazminatım sizce ne kadar tutar 29.12.2005 senesinde işbaşı yaptımbrüt ssk ya yatan 865.30 olarak yatıyor ve yemek paramızı düşürmüşlerdi ama normal de 160 ytl olarak alıyorduk sonradan 104 ytl ye düştü şimdi hangisinden yemek parası olarak odenecek bi noktada kazanılmış hakkımızı geri almış oldular sizde şikayetçi olmalı mıyız?
Re: İşverenin İflas Etmesi Sonucunda Ne Yapabiliriz
Hakkınızı bir an önce almaya bakın.Eğer alamazsanız hemen dava açın alacağınızı kesinleştirin ve mahkeme ilamını icraya verip iflas masasına alacağınızı kaydettirin.Ama iflas ederse o parayı unutun.İşiniz zor ve uzun.