Fatura alacağımı nasıl tahsil edebilirim?
Merhabalar,
İş yaptığım bir müşterime kesmiş olduğum üç adet faturam yaklaşık 10 aydır ödenmemekteydi. Tüm diyalog çabalarıma rağmen bir sonuç alamayınca, Şubat ayında Kadıköy 4. İcra Mahkemesine talepte bulundum. 1 Mart tarihinde borçluya yapılan tebligatın ardından, borçlu firmadan bir itiraz veya herhangi bir mal beyanı yapılmadı. Bunun üzerine, icra memuru ile birlikte haciz işlemini gerçekleştirmeye gittim.
Firma sahibi, firmada yalnızca bir masa ve bir bilgisayarın kendilerine ait olduğunu geri kalan herşeyin leasing ile alınmış olduğunu söyledi, icra memuru da yalnızca bu masa ve bilgisayarı kaydetti -ki bu mallar borcun ancak beşte birini karşılamakta. Firma sahibi ödemeyi en kısa sürede yapacaklarını söylediği için malları muhafazaya almadık.
Ancak aradan geçen üç hafta içerisinde de herhangi bir ödeme yapılmadı. Başvurduğum avukat, artık mal bildiriminde bulunmamanın cezasının da kaldırıldığını, firma sahiplerinin de bunu iyi bildikleri için rahat davrandıklarını, dava açsam da şu anki durumumdan fazla birşey elde edemeyeceğimi, yapılacak en makul şeyin borçlularla anlaşarak sorunu çözmek olduğunu söyledi.
Ancak borçluların ödeme niyetinde olduklarına artık inanmıyorum ve açıkçası avukatın söylediklerine de inanamıyorum (daha doğrusu bu derece kanunsuzluk içinde yaşıyor olabileceğimize inanmak istemiyorum). Bir arkadaşımdan da borçlu şirketin telefon ve fakslarını kapattırabileceğim gibi, ne kadar sağlıklı olduğunu bilmediğim bir duyum aldım.
Sizlerden ricam bu konu hakkında neler yapabileceğim konusunda bilgi vermeniz. Yasal anlamda gerçekten hiçbir şey yapamayacak durumda olduğuma inanmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
Re: Fatura alacağımı nasıl tahsil edebilirim?
fatura alacağım var benimde ama bizim alacaklı olduğumuz kişiler akıllı baya itiraz edeceklerdir. forumda konu açtım ama hala tatmin edici bi cevap yok.