Re: Tecil için bekliyeyim mi
Alıntı:
milky17 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar çok önemli bir konuda fikrinizi almak istiyorum. ben 89 doğumluyum bana muayene kağıdı geldi ve ağustos 15te şubeye çağırıyolar ama ben haziranda össye girdim ve en fazla 1 ay içinde okula kayıt olcam muayene olursan askere alırlar seneye falan diyolar ben muayene olmasam okul kaydını beklesem bi sorun olur mumuayeneye qitmedim diye hemen kaçak durumuna mı düşerim nasıl yapıyım sizce?
arkadaşım zaten okula girecek isen askerlik otomatik tecil olur.okul okuduğuna dair belgeyi otomatik olarak askerlik şubene gönderiyor .sen muayeneye git okula giremez isen askere gidersin okula girersen askeriyeye bildirir tecil edersin.kolay gelsin
Re: Tecil için bekliyeyim mi
cevap için teşekkür ederim. peki beni 15 ağustosta çağırıyolar ya vaktinden önce gidip bian önce aradan çıkarsam olur mu bide verem savaş dispanserine gitmeme gerek var mı ?
arkadaşlar tebligatı şimdi tekrar okuyunca bişey farkettim. 6. maddesinde aynen şu şekilde yazıyor:
öğrenci, hapis, yurtdışında işçi veya işveren olarak ya da hastanede bulunuyor iseniz, ilgili kuruluşlardan alacağınız bu durumunuzu belirten belgeleri 31 ekim tarihinden önce askerlik şubesine gönderiniz.
peki bu maddeye dayanarak ben muayeneye gitmesem direk okul açıldığında okul belgemi yollasa bi sorun yaşar mıyım? işlerimin yoğunluğundan dolayı ertelemek istiyorum o yüzden.
Re: Tecil için bekleyeyim mi
arkadaşlar bilgi verir misiniz lütfen ben şuan öğrenci değilim ama son gün 31 ekime kadar kesin kayıt olucam bu yüzden muayeneye gitmeme gerek var mı ?
Alıntı:
arkadaşlar bilgi verir misiniz lütfen ben şuan öğrenci değilim ama son gün 31 ekime kadar kesin kayıt olucam bu yüzden muayeneye gitmeme gerek var mı ?
Emsallerin askere sevk edilmeden once gidersen kaçak durumuna düşmezsin.
emsallerim seneye gidicek ben 89luyum. üni.deki öğrenci işlerine sordum askerlik sorunu olup olmadıqını 86 we daa büükler için istiolarmş ve okuduquma dair belgeyi şubeye tecil için yolluyolarmış. bir sorun çıkmaz dimi ilerde okuldan sonra muayene olup katılabilirim askeriyeye
Alıntı:
emsallerim seneye gidicek ben 89luyum. üni.deki öğrenci işlerine sordum askerlik sorunu olup olmadıqını 86 we daa büükler için istiolarmş ve okuduquma dair belgeyi şubeye tecil için yolluyolarmış. bir sorun çıkmaz dimi ilerde okuldan sonra muayene olup katılabilirim askeriyeye
Siz yenede öğrenci belgesini elden şubeye verin.Okullar bu konuda gevşek davranabiliyor.Belgeyi şubene ver daha sonra muayene olursun.