Kat irtifaklı müstakil evlerin arsa paylaşımı
Merhaba,
Bundan üç sene önce 5600 m2 arsa üzerine kurulu 10 adet müstakil evlerden birini satın aldım. Ev üzerindeki inşaat işlerini bitirdiktem sonra eve taşındık ve oturmaya başladık. Fakat biz oturmaya başlamadan önce komşu evler bahçe sınırlarını bölmüş ve kendi bahçelerini oluşturmuştu.
Benim öğrenmek istediğim bir konu var. kat irtifakı olan bir tapuya sahibim ve arsa oranımız 1/10 olarak gözükmektedir (560 m2).
Bölünmüş bana kalan kısmı ölçtüğümde 440 m2 alan kaldığını gördüm. Yan komşumun ise yaklaşık 720 m2 bahçesi var.
Tapu kadastro ya gittiğimde ise bu konuda bir şey yapamayacaklarını söylediler. 2009 senesi sonuna kadar bireysel tapuya geçmemizin şart olduğunu , arsa paylaşımı konusunda ise oybirliği ile bir harita mühendisi ile paylaşım yapılmasını aksi takdirde mahkemeye başvurmamız gerektiğini söylediler.
Kendisine fazla arsa ayıran komşum ile konuştuğumda arsa sınırlarının yeniden belirlenmesi konusunda, bu işe şiddetle karşı çıktı.
Bu konuda ne yapabilirim. Yol gösterirseniz çok sevinirim.
Re: Kat irtifaklı müstakil evlerin arsa paylaşımı
Alıntı:
kunteper_26 rumuzlu üyeden alıntı
kat irtifakı olan bir tapuya sahibim ve arsa oranımız 1/10 olarak gözükmektedir(560 m2).
Bölünmüş bana kalan kısmı ölçtüğümde 440 m2 alan kaldığını gördüm. Yan komşumun ise yaklaşık 720 m2 bahçesi var.
(...) aksi takdirde mahkemeye başvurmamız gerektiğini söylediler.
(...)
Bu konuda ne yapabilirim. Yol gösterirseniz çok sevinirim.
Cevabını vermişsiniz.
5600 m2 üzerindeki Diğer 9 ortağa karşı ortaklığın giderilmesi davası açarak ev ve arsaların taksimini talep edeceksiniz. Aynen taksimi mümkün görülmezse hepsi birden açık arttırmayla satışa çıkacak. (Aynen taksim sizin durumunuzda mümkün görünüyor.)
Re: Kat irtifaklı müstakil evlerin arsa paylaşımı
çok teşekkür ederim, cevabınız için...