Arsamızın Üstüne Ev Yapmışlar
mrblar.
hemen konuya gireyim.
şişliye bağlı ayazağa köyünde hisseli tapu var
2 ortak bize ait olan 126 m/2 si
ama arsanın üzerine ev yapmışlar arsa anneme ait
15 yıla yakın arsamızın üstünde başkasına ait ev bulunmakda
zamanında belediye karıştırmış herkez başkasının arsasının üstüne ev yapmışlar. diğer ortak arsayı almaya hiç yanaşmamakdadır çnkü oda başkasının tapulu arsasında oturmakta.
biz kira ödemekteyiz arsamız olduğu halde :-(
bunla ilgili neler yapabiliriz.
bilgilendirirseniz çok sevinirim
saygılarımla
Re: Arsamızın Üstüne Ev Yapmışlar
Ben olsaydım;bir avukat tutar,"Müdahalenin men'i ve kal" davası açardım.
İyi günler...
Süresini geçirmediyseniz 3091 sayılı yasa kapsamında savcılığa suç duyurusunda bulunun. Yine aynı yasa kapsamında taşınmazınıza yapılan tecavüzün giderilmesi için dava açın.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Süresini geçirmediyseniz 3091 sayılı yasa kapsamında savcılığa suç duyurusunda bulunun. Yine aynı yasa kapsamında taşınmazınıza yapılan tecavüzün giderilmesi için dava açın.
süre derken kaç seneden bahsediyoruz bilgilendirirmisiniz
Alıntı:
aydındemirtas rumuzlu üyeden alıntı
süre derken kaç seneden bahsediyoruz bilgilendirirmisiniz
Gayrımenkule tecavüz ve müdahalenenin vukuunu öğrendiğiniz tarihten itibaren 60 gün içinde mürcaat etmeniz şarttır.
Tecavüz tarihinden itibaren 1 yıl gecmemiş olması şarttır. 1 yıl gectikten sonra----tecavüzü öğrenme tarihi ne olursa olsun-----3091 sayılı Kanun'a göre işlem yapılamaz,Bbu taktirde; umumi hükümler dairesinde dava açmak gerekir.
yani arsanın üzerine ev 1 yıldan önce yapılmış ise,sizin 3091 sayılı kanuna göre,fuzuli işkalden işlem yapmanız olanaksız oluyor,yani ayrı bir ilceyse kaymakamlığa,il ise valiliğe. buyolu kast ettim 3091 ile.yanlız genel hükümlere göre tabiki dava aca bilirsiniz.
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Gayrımenkule tecavüz ve müdahalenenin vukuunu öğrendiğiniz tarihten itibaren 60 gün içinde mürcaat etmeniz şarttır.
Tecavüz tarihinden itibaren 1 yıl gecmemiş olması şarttır. 1 yıl gectikten sonra----tecavüzü öğrenme tarihi ne olursa olsun-----3091 sayılı Kanun'a göre işlem yapılamaz,Bbu taktirde; umumi hükümler dairesinde dava açmak gerekir.
yani arsanın üzerine ev 1 yıldan önce yapılmış ise,sizin 3091 sayılı kanuna göre,fuzuli işkalden işlem yapmanız olanaksız oluyor,yani ayrı bir ilceyse kaymakamlığa,il ise valiliğe. buyolu kast ettim 3091 ile.yanlız genel hükümlere göre tabiki dava aca bilirsiniz.
ev yaklaşık 18 senedir arsamızın üstünde.
Zamanında annem bu tür konularla ilgilenemediği için beceremediği için öyle kaldı. TABU VAR İMARI VAR hak edebilirmiyiz acaba
buğün avukata gittim beni bu arsa işleriyle ilgilenen avukata yönlendirdi kendisi tatildeymiş
İST içinde şişliye bağlı bana yardım edecek avukat olursa sevinirim..
Alıntı:
ev yaklaşık 18 senedir arsamızın üstünde.
Zamanında annem bu tür konularla ilgilenemediği için beceremediği için öyle kaldı. TABU VAR İMARI VAR hak edebilirmiyiz acaba
buğün avukata gittim beni bu arsa işleriyle ilgilenen avukata yönlendirdi kendisi tatildeymiş
İST içinde şişliye bağlı bana yardım edecek avukat olursa sevinirim..
tabiki hak edersiniz tapulu olduktan sonra,diğer avukat arkadaşın dediği gibi bu işlerle devamlı uğraşan avukkat arkadaşlar daha bu konuda tecrübeli olduğundan,işinizin daha rahat yürüyeceği kanısındayım.
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
tabiki hak edersiniz tapulu olduktan sonra,diğer avukat arkadaşın dediği gibi bu işlerle devamlı uğraşan avukkat arkadaşlar daha bu konuda tecrübeli olduğundan,işinizin daha rahat yürüyeceği kanısındayım.
demek istediğim tapulu arsamızla ilgilenemedik.. ve artık ilgilenmek istiyoruz
basit bir tabirce tapulu olan arsamız belli bir sene içersinde ilgisizlikden alimizden fes olabilirmi..
her hangi biz zaman dilimi söz konusumu
çünkü arsamızın üstündeki ev başkasına ait ve 18 yıl kadar orda..
bize nedne şimdiye kadar sahip çıkmadınız diyip her hangi bir hak talep edemezsiniz diyebilirlermi ?
Alıntı:
demek istediğim tapulu arsamızla ilgilenemedik.. ve artık ilgilenmek istiyoruz
basit bir tabirce tapulu olan arsamız belli bir sene içersinde ilgisizlikden alimizden fes olabilirmi..
her hangi biz zaman dilimi söz konusumu
çünkü arsamızın üstündeki ev başkasına ait ve 18 yıl kadar orda..
bize nedne şimdiye kadar sahip çıkmadınız diyip her hangi bir hak talep edemezsiniz diyebilirlermi ?
Hayır tapulu malınız sizin ölene kadar sizin ondan sonrada mirascılarınızın.merak etmeyin. öylede birşey diyemezler ozaman tapuyu niye veriyorler,Millet sultan abdül hamittem kalma tapuları ile yerlerine sahip cıkıyor.
Alıntı:
mrblar.
hemen konuya gireyim.
şişliye bağlı ayazağa köyünde hisseli tapu var
2 ortak bize ait olan 126 m/2 si
ama arsanın üzerine ev yapmışlar arsa anneme ait
15 yıla yakın arsamızın üstünde başkasına ait ev bulunmakda
zamanında belediye karıştırmış herkez başkasının arsasının üstüne ev yapmışlar. diğer ortak arsayı almaya hiç yanaşmamakdadır çnkü oda başkasının tapulu arsasında oturmakta.
biz kira ödemekteyiz arsamız olduğu halde :-(
bunla ilgili neler yapabiliriz.
bilgilendirirseniz çok sevinirim
saygılarımla
müdahalenin meni davası açabilirsiniz süreler 2 ve herhalde 1 yıl olarak ön görülmüştür;ancak eğer ki tapuya dayanıyorsanız her zaman dava açabilrisiniz...ardından ecri misil de açabilirsiniz...