-
Miras paylaşımı
Merhaba,
durum biraz karışık anlatmaya çalışacağım..
Anne tarafından dedem ve annanemin arsalarını kardeşleri annemden ve teyzemden habersiz paylaşmışlar hatta tapusuz arsaları kendi üstlerine almışlar..annem ve teyzem çok uzun süre önce istanbul a yerleştiği için Anneanneme ve dedeme ait arsaların büyüklüğünü ve sayılarını bilmiyoruz.kardeşlerine arsaları ve paylarını sorduğukların da size bir şey yok olsa olsa hakkınız 1000-2000 lira eder filan demişler ama annem anneme ait şurada bir arsa vardı diyince haa evet orda var babama ait şurada bir arsa vardı dediğin haa evet orda küçük bir arsa var gibi mal saklama yoluna gitmişlerdir..
Annemin kardeşleri annemin dediğine göre en iyi meyve sebze veren yerleri çevirip kendilerine ait evler bahçeler yapmışlar..
Aslında yıllardır peşinde olmadığımız bu arsaları sırf mal kaçırma yalan söylemlerde bulunulması nedeniyle hakkımızı almaya karar verdik..
öğrenmek istediğim ,
anneanneme ve dedeme ait malların dökümünü nasıl elde edebiliriz..
anlaşılan şu ki tapusuz arsalar varmış ve bunları kardeşler kendi üzerlerine geçirmişler..
az çok yol gösterirseniz annem önce kardeşleriyle uzlaşma yoluna gidecek ve sizlerden gelen bilgilerle bu konuda bilgisiz olmadığını gösterecek eğer ki uzlaşmaya yanaşmazlarsa dava açma yoluna gideceğiz ..
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim..
-
Re: Miras paylaşımı
bakınız oncelıkle belırtmek ısterım kı annenızın kardeslerı bence kotunıyetlı.. uzlaşma yoluna gıtmeyı denesenız bile ya buna yanasmayacaklar ya da sızın hakkınız olan paya oranla cüzi bir bedel ya da yer vermeye calısacaklardır.. bu sebeple uzlaşma yolunun sonucsuz kalacagını ya da sızın zararınıza olacagını dusunuyorum.. dolayısıyla bir avukata danısıp dava acmanız gerekmektedır. burada avukatın ne yapacagını uzun uzun anlatmaya gerek gormuyorum.. cunku bu işleri siz kendinız yapamazsınız.. ancak sunu soyleyebılırım kı bu yerler uzerınde annenızın de hakkı vardır. tanıklarınız olması da gerekıyor. dava bıraz uzun surebılır ancak hakkınızı alırsınız dıye dusunuyorum.. saygılarımla
-
Re: Miras paylaşımı
iyi niyetli olmadıkları ortada zaten..
dava sürecinin uzun ve yorucu olacağını düşünebileceklerinden dolayı belki uzlaşmaya yanaşabilirler diye düşünüyoru yoksa zaten dava açacağız..