Kapanmış ve sonuçlanmış bir dava üzerine tekrar itiraz davası açılabilir mi?
yaklaşık 2 yıl önce sonuçlanan ve yargı para cezasına çevrilen bir davam var.parayı ödedim fakat şu anda biraz geç kalmış olsamda hakkımı aramak istiyorum ve bunun için yeniden ve bu kez ben dava açmak istiyorum böyle bir hakkım var mı kapanmış ve sonuçlanmış bir dava üzerine tekrar dava açabilirmiyim?
Re: kapanmış ve sonuçlanmış bir dava üzerine tekrar itiraz davası açılabilirmi
Alıntı:
burcu-u rumuzlu üyeden alıntı
yaklaşık 2 yıl önce sonuçlanan ve yargı para cezasına çevrilen bir davam var.parayı ödedim fakat şu anda biraz geç kalmış olsamda hakkımı aramak istiyorum ve bunun için yeniden ve bu kez ben dava açmak istiyorum böyle bir hakkım var mı kapanmış ve sonuçlanmış bir dava üzerine tekrar dava açabilirmiyim?
Suçsuzluğunuzu ispatlauyan yeni bir delil yoksa maalesef açamazsınız.
Re: kapanmış ve sonuçlanmış bir dava üzerine tekrar itiraz davası açılabilirmi
Alıntı:
opheria rumuzlu üyeden alıntı
Suçsuzluğunuzu ispatlauyan yeni bir delil yoksa maalesef açamazsınız.
eilmde delil yok ama karışık bir olay olsada size çok kısa konuyu özetle yazmak istiyorum.normal şartlarda kimlik kayıp olduğu zaman muhtarlığa gidip kimlik kayıp belgesi alınır fakat muhtar tek başına kişi gittiği zaman bu belgeyi veremezmiş yanında mutlaka 18 yaş üzeri ailedem bir birey olması gerekiyormuş fakat bizim davamızda böyle 2. bir kişi yoktu. bu dava dosyasında da var bi diğer detay ise nüfus müdürlüğünden kimlik görevliler tarafından teslim edilirken teslimat sırasında imza atılıp kimlik alınıyor fakat ortada atılan imzada yok
dava dosyama bunları eklesem bir faydası olurmu acaba ki kapanan dosyada bu saydığım unsurların hepsi yer almıştı ama işte..............:(