Boşanma Süreci Nasıl İşler?
merhaba
3.5 senelik evliyim..ama o kadar çok sıkıntılar yaşadımki 35 senelik evli gibi hissediyorum kendimi.birde evladım var 2 yaşında.evliliğim süresince eşimin aile ( anne babası kardeşleri ) sevgisinin bir türlü önüne gecemedim.hayır yapmak istediğim annesini babasını hiç görmesin değil.ama öyle bişeyki ne zaman ailesi ile benim veya oglumun arasında kalsa hep ailesinden yana çıkıyor....3.5 senelik evliliğimiz boyunca hiç ben ve oglumu bir aile gibi görmedi...sanki ailesi onun oglum kendisi ve kardeşleri annesi babası...benim o derece iyi niyetli yaklaşımlarım olmasına kaşın sürekli annesinin babasından yana tavırlı olması beni rahatsız ediyor.bu arada benim ailesiyle ilgili hiç bir problemimde yok...yaklaşık 3 aydırda hiç bir neden ve tartışma olmaksızın ''birliktede olmuyoruz''...herşeye evladım için katlanıyorum ama neticede bende bu dunyaya 1 defa geleceğim nereye kadar katlanırım inanın bilemiyorum.zaten çocuklar değilmi elimizi ayağımızı bağlayan :( olası bir boşanma davasında sürecin nasıl işleyeceği konusunda beni bilgilendirirseniz sevinirim.birde hangi durumlarda oğlumun velayetini alabilirim bu konudada bana yardımcı olursanız sevinirim.
Re: Bosanma Sureci Nasil İsler?
Anladığım kadarı ile eşinizle sorunlarınız olsa da eşinizin boşanma gibi bir talebi yok.Sorunsuz bir evlilik yok ki...İletişim kurmaya ve beklentilerinizi güzel bir dille anlatmayı deneyin.
Boşanma kararı verirseniz çocuğun velayetini almanız mümkün değil.Çocuğun yaşını da düşünürsek velayet kesin annede kalır.Ayrıca küfür,hakaret,darp vb..boşanmada sizi kusurlu hale getirecek davranışlardan özellikle sakınmanızı tavsiye ederim.bu tür davranışlar karşı tarafın tazminat kazanmasında çok etkili olur.
Re: Boşanma Süreci Nasıl İşler?
soru soran bayan diye anladım..
Re: Boşanma Süreci Nasıl İşler?
Haklı olabilirsiniz.Velayet konusundaki endişesinden ve birlikte olmama şikayetinden dolayı soruyu soran kişinin cinsiyetini erkek gibi algıladım.