panikatak hastalarına çürük raporu verilir mi?askere gitmeden önce doktorumdan rapor almam gerekir mi?
Printable View
panikatak hastalarına çürük raporu verilir mi?askere gitmeden önce doktorumdan rapor almam gerekir mi?
Selamlar...
Ben de sizin gibi Panik atak ve ankisiyete bozukluğu hastasıyım.İki günce askerlik şubesinde "son yoklama"mı yaptırdım ve Askeri hastaneye sevkimi istedim.Pazertesi Askeri hastaneye gideceğim;ama bildiğim kadarıyla biz Panik atak hastalarına "askerliğe elverişsiz"raporu vermiyorlar.Eğitim,spor silah kullanma gibi unsurlardan muaf tutulabiliyormuş.Şimdi bu halimle nasıl askerlik yapacağım diye sabahlara kadar gözüme uyku girmiyor.Göğüs ağrısı,şiddetli çarpıntı,nefes alamama,baş dönmesi,titreme,sürekli gerginlik,endişe,sokağa çıkamama,seyahat edememe gibi insanı canından bezdirici bu hallerle bir Panik atak hastasına gerçekten askerlik çok zor geliyor...Bu arada ben de doktorumdan kullandığım Panik atak hastası olduğuma dair ve kullandığım ilaçlar için ropor/belge türü bir şey istedim;doktorum "bu türden bir belge veremeyiz,sen durumunu izah et onlar anlar"dedi.Yanımda kullandığım ilaçları ve reçeteyi götüreceğim artık...
Allah yardımcımız olsun.