Karsılıksız senetin cezası nedir
karsılıksız 14 adet toplamda 500000ytl tutarında sırketın batması sonucu odenemeyen sentlerin durumu ne olacaktır.suan bir icra takibi baslamıs arabam haciz edilmiştir.bundan sonraki senetler için hapis cezası varmıdır.işleyiş nasıldır bilgilendiren arkadaslara tesekkurlerim sunarım.
Re: Karsılıksız senetin cezası nedir
anlaşılır yazmamışsın fakat tecrübelerime dayanarak söylüyorum.
Senet çek gibi değildir karşılıksız çıkması halinde hapis cezası almassın. fakat icra takibine başlarlar senden ısrarla ödeme taahüdünde bulunmanı isterler yazılı olarak. ödeme taahhüdünde bulunupta o tarihte ödemessen 1-3 ay arası ceza alırsın. taahhütte bulunmassan icra işlemleri haricinde bişey yapamazlar. taahhüdü ihlalden ceza alırsan 3 aya kadar hapsin istenir onlarıda yatarsan bir daha hapis cezası almazsın. şu an sadece icra ile karşılaşırsın benim sana tavsiyem ödeyemeyeceğin bir tarihe taahhüt verme.
Cevap: Re: Karsılıksız senetin cezası nedir
negüzel akıl veriyorsunuz tebrik ederim.bende bir senetten alacağımı tahsil edemedim adam taahhüt de etmiyor bizim haklarımız ne olacak?
Alıntı:
deryaa16 rumuzlu üyeden alıntı
negüzel akıl veriyorsunuz tebrik ederim.bende bir senetten alacağımı tahsil edemedim adam taahhüt de etmiyor bizim haklarımız ne olacak?
Bu konuda bilgim yok ama diğer iletide anlatılmak istenilen üzerindeki mallara haciz uygulanıyor,geriye kalan meblağ için taahüt isteniyor.Verilen cevapta anormallik yok anladığım kadarı ile çünkü vereceğin taahhüt garanti olsun ödeyemeyeceksen verme hapis yatarsın demiş.Canınızın yandığı belli icraya koyabilirsiniz herhalde tabi üzerinde alınabilecek malı varsa.Arkadaşımda 37 000 tl lik senet var.Ne olacak dedim diğer alacaklılar icra sırasına girmiş bana sıra gelmez diye Avukata vermiyorum diyor.
borcuna sadık olan haddini bilendir bence.kanunların açıklarını bilen böyle oynatıyor insanları....
ne diyelim arkadaşım allah senin işini bozupta ceza evlerine düşürmesin orayı giren bilir hiç bir vatandaş borç yuzunden cezaevine girmemeli düşmez kalkmaz bir allahtır şayet karşı taraf bunu alışkanlık haline getirmiş bir dolandırıcıysa git dolandırıcılıktan dava aç ama kimler iflas etti bu yanlış politikalardan ne ocaklar söndü şu milleti ceza evine attırma gibi planlar yapmayın artık milletin dısarıda kalan çoluğu cocuğu sefil oluyo ben 4 ay yattım çek borcu yuzunden 3 tane küçük kızım var her açık görüşte babamla kalıcaz biz diye hapisaninin içinde bağıra bağıra ağlıyorlardı allah düşmanımı düşürmesin kimseninde işini bozmasın