Tebliğ edilmeyen trafik cezası hakkında
İyi günler,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Bir tarihte plakama ceza kesilmiş ve ceza haberi ben evde olmadığımdan muhtara bırakılmış. Fakat benim kapımda haber kağıdı vs hiç birşey bırakılmamış yada başkası tarafından alınmış (çünkü genelde kapıya iliştirip gidiyor posta memurları) Bu ceza bana tebliğ edilmiş sayılır mı? Benim elime ulaşmadan ceza borcu olarak sistemlerde görülür mü? Ayrıca tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ödenen borçlarda indirim uygulanıyor, ben muhtardan alana kadar bu süre geçerse ne yapmalıyım? Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Re: Tebliğ edilmeyen trafik cezası hakkında
Bu konuda hemen hemen aynı olay benim de başıma geldi. Ceza yedim ve tebliğ için benim adresime gelmiş ama evde bulunmadığımdan dolayı muhtara gdilmiş ama tesadüf benim adresim kayıtlı olmadığından muhtar da kabul etmemiş. Yani elimde tebliğ kağıdı yok. Ben cezayı bildiğimden ödemek için maliyeye gittim onların da kayıtlarında yok. Mecburen emniyet müdürlüğüne gidip cezamı bildiren bir bilgisayar çıktısı aldım ve maliyeye gidip ödeme yaptım. Bu arada 15 gün meselesi için bir hatırlatma. Maliyenin kayıtlarına biraz geç geliyor bu cezalar. Bu yüzden siz elinizdeki belge ile "kendi beyanınızla" ödeme yapmış olmak için başvuracaksınız. Bu arada tarih olarakta emniyetten aldığınız belgedeki tarih referans alınarak işlem yapılacak. Saygılar.