Boşanılan aynı eşle evlenmek
5 sene evvel kocamdan boşandım. Ve kaydım babamın kütüğüne geçti. Ailemin istememesine rağmen tekrar aynı kişi ile evleneceğim. Evlendiğimde kaydım kocamın kütüğüne gececek ama eskiden olduğu gibi aynı birey numarasınamı gireceğim. Yoksa kütükteki aile sıralamasındaki yeni bir birey numarasımı alacağım.
Re: Boşanılan aynı eşle evlenmek
İlginç bir soru, nedenini merak ettim açıkçası.
Kastınız vatandaşlık numarası ise, bu numaranız değişmeyecek.
Kimliğinizde yazacak cilt/aile sıra no vs. bilgileri kasdediyorsanız, eşinizin ailesine ayrılan sayfaya kaydınız yapılacak. Ozamana kadar ailede birisi doğmadı, evlenmedi ise, bir ihtimal aynı numarayı da alabilirsiniz..
evet ne farkeder ki
bende merak ettim doğrusu
merhabalar..bende eşimden iki ay önce ayrıldım biz tekrar evlenmek istiyoruz .tam olarak boşanmanın keşinleşip kesinleşmediğini bilmiyorum .biz eşimle yeniden evlenmek istiyoruz bu iddet süresi bizim içinde geçerlimidir.birde bu boşanmanın iptali olabilirmi..teşekkürederim
Alıntı:
ddeniz1 rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar..bende eşimden iki ay önce ayrıldım biz tekrar evlenmek istiyoruz .tam olarak boşanmanın keşinleşip kesinleşmediğini bilmiyorum .biz eşimle yeniden evlenmek istiyoruz bu iddet süresi bizim içinde geçerlimidir.birde bu boşanmanın iptali olabilirmi..teşekkürederim
evlilik sona ermiş ise yeniden evlenme için kadın açısından geçerli olan bekleme süresi eşlerin birbirleri ile yeniden evlenmek istemeleri halinde mahkeme tarafından kaldırılır. Davanız iki ay önce karara çıktıysa karar size ve karşı tarafa tebliğ edildiyse ve tebliğden ititbaren 15 gün içerisinde iki taraf da kararı temyiz etmediyse karar kesinleşmiştir.
eşimede banada herhangi bir tebliğ gelmedi..ama maahkeme bitişinde ikimizede kağıt imzalattılar..
Alıntı:
eşimede banada herhangi bir tebliğ gelmedi..ama maahkeme bitişinde ikimizede kağıt imzalattılar..
o halde dava hakkında verilen karar kesinleşene kadar mahkemeye feragat beyanınızı bildirirerek davadan feragat edebilirsiniz.
bilgilendirdiğiniz için teşekkürederim
Alıntı:
bilgilendirdiğiniz için teşekkürederim
yalnız kısa bir not düşmek istiyorum.. (umarım gerek kalmaz ama )davadan feragat edildiği takdirde aynı konu ve aynı dava sebebine dayanarak yeniden dava açılamaz açıldığı takdirde dava kesin hüküm nedeniyle reddedilir.
inş gerek kalmaz..çok teşekkürediyorum