-
Miras
Dedem Vefat Etti Veraset İlamı Alındı Dedemin 2 Daire Bir Dükkanı Vardı,Dükkanı Satıp Amcama Dükkan Açtı Amcam Bu Parayı Kullandı Miras Taksiminde Babam Amcamın Kullandıgı Bu Paradan Hak İstiye Bilirmi.Yada O Paraya Karşılık Babam Amcamdan Payına Düşenden Sende Fedakarlık Yap Bende Başımı Sokacak Bir Ev Sahibi Olayım Diyor Ne Yapmamız Gerekiyor.Babaannem Sag Ve Sesini Çıkarmıyor.
-
Re: Miras
kafama takılan başka bir soruda şu babam içki nedeniyle aklı dengesi bozuk bir insan bizde bende dahil 4 kardeşiz ve babam her kardeşime para yedirmekte.hatta geçenlerde bir kardeşim babamın haberi olmadan onu yanına alarak ve akli dengesinin bozukluğundan yararlanarak bankadan kredi çekip kendine bir araba alıp bütün borçlarıda babamın üstüne yıkmış.diğer iki kardeşimde bankamatiklerine el koyarak her ay parasını yiyip evinde oturmaktalar babam ciddi şekilde bir alkolik olduğundan ve alkollü olduğu zamanlarda aklı dengesi yerinde olmadığından kullanılıyor.yakında evi kardeşlerim birinin üstüne yapmasından korkuyorum.acaba böle bişeyi yapabilirmi ? bu konu hakkında neler yapabilirim ve bu konunun hukuki yönden bir çözümü varmı? hakkımı nasıl korucam? bu konuda baana yardım ederseniz sevinirim.
-
Aydınlanmak için hiç şuralara baktınız mı?
https://www.hukuki.net/forum/search.php
-
Sayın zeze61 uslübünüzü doğru bulmuyorum,
burada gönüllü olarak yardımda bulunulmaya çalışılıyor,
kimsenin böyle bir görevi yok, kimse bunu yapmak zorunda değil,
Erdoğan Beyden bir özür dilemeniz gerekli bence
ayrıca sormuş olduğunuz konular 2 dakikalık konular değil ki, oldukça ayrıntılı ve kapsamlı konular, şıp diye cevap vermek zor
-
Öncelikle dedenizin vefatı ile kalan mirasın 1/4 ü babaannenize, kalanı ise çocuklarına eşit bir şekilde paylaştırılacak,
Dedenizin malvarlığının 1/4 ü üzerinde istediği gibi tasarruf yetkisi var, amcanıza da verebilir, kızılaya da bağışlayabilir, hiç tanımadığınız birine de, bu konuya engel olma hakkınız ve şansınız yok,
eğer satılan dükkanın değeri dedenizin malının çeyreğini geçiyorsa ve yanlış bilmiyorsam vefatından önceki 5 yıl içinde yapılmış bir satış ise ihlal edilen miras payınız için bir TENKİS davası açabilirsiniz, davanın vefattan itibaren 1 yıl içinde açılması gerekiyor, daha bu konunun çok teferruatı var, muhakkak bir uzman desteği almalısınız, yakınınızdaki bir avukatla görüşün...
-
aklımda 5 yıl diye kalmış ama yasaya baktım böyle bir zaman sınırlaması görmedim...
-
Babamız A.B 09/01/2008 vefat etmiştir.
Bakırköy 2.Sulh Hukuk Mahkemesinin vermiş olduğu 2008/105.E-2008/105.K
sayılı veraset ilami ile zilyedliğimiz yasaldır.
Lakin;şu şu şu adreste şu dairede alt soy olan annemiz A.B oturmakta iken kapıları kilitleyerek almanyaya diğer yasal mirasçı kardeşime gitmiştir.
Bu arada eve girendiğer yasal mirasçı S.B ve E.B kadar benimde hakkım vardır.
Onların benden bir ayrıcalığı yoktur.Yapmış oldukları yasal değildir.
Bu yüzden babamızdan miras kalan baba evimize benimde girmeye hakkım vardır.Ve bu hakkım gasp edilmektedir.Şu şu adresteki dairenin kapısı açılarak
içeri girmem için gereken işlemlerin yapılmasını ve alt soy olan annem diğer kardeşlerimin yapmış oldukları suçtan dolayı cezalandırılmalarını arz ederim.
sayın site sakinleri savcılığa verilicek bu dilekçe uygunmudur?
-
Sn.zeze_61;
siteye kayıt olurken sorduğunuz soruya cevap verilme zorunluluğu olmadığını biliyordunuz.
Her tarafa serpiştirdiğiniz serzenişlerinizle forum kirliliğine sebep olmaktasınız.
Hukuki.net bilgi paylaşım platformudur.Yani bilgisi olan İSTERSE paylaşır.Bu konuda hiç bir üyeyi zorunlu tutamazsınız.
Sitenin hangi amaçla kurulduğu giriş sayfasında çok basit ,net, anlaşılır bir şekilde açıklanmıştır.
Etrafa serpiştirdiğiniz,konu başlıkları ile ilgisi olmayan iletileriniz silinmiştir.
Üye olurken kabul ettiğiniz forum kurallarına uymamanız, durumunda konularınız ve belki üyeliğiniz kilitlenebilecektir.
Lütfen kimseyi taciz etmeden verilen cevapları değerlendiriniz.
Bir başkasının yaptığı kanunsuzluğu örnek göstererek gireceğiniz kanun dışı uygulamalar sonucunda zarar görecek olan gene siz olacaksınız.
Madem konu olan mülkiyette sizin de hisseniz var,ortaklığı bitirme davası açarak isteğinize ulaşmanız mümkündür.
-
Sayın zeze_61;
Erdoğan Bey ve Fahri Bey size yeteri kadar bilgi vermiş durumda ve bu bilgiler hiç de azımsanacak bilgiler değil. Forumun bir kaç yerinde sorunuzu tekrar etmeniz yanında kopyala yapıştır ile özel mesaj atmanızın size fazladan bilgi katacağını sanıyorsanız yanıldığınızı düşünüyorum.
Siz anında cevaplanacak soru sormamışsınız o nedenle bir avukat ile yüz yüze konuyu konuşun ve onun açıklamalarını duyduğunuzda hiç kimsenin bu kadar uzun bilgiyi burada yazmak için zaman ayırmayacağına hak vereceğinizi düşünüyorum. Sorularınızın cevaplarını almanız için en az 1.5-2 saatlik bir görüşme gerektirmekte.