Re: Websitemdeki Chat odasi
Chat odalarının denetimi forumlar gibi mümkün değildir canlı olarak yazılanlar yayınşandığı için chat odalarında birinin küfür veya hakaret etmesini engellemeye çalışmak canlı yayına çıkan bir küfürbazı engellemeye çalışmak ile aynı şeydir bu yüzden bu odalarda yazılanlardan sizin sorumlu olmanız mümkün değil sadece eğer kayıtlarınızı tutuyorsanız küfür eden kişilerin nicklerinden üyelik bilgilerini çıkartarak sizinkilerle uyuşmadığını belirtmeniz yetecektir kanaatindeyim sonuçta anladığım kadarıyla size karşı dava sizin site sahibi olmanızdan dolayı değil ,sizin gazeteye karşı şikayette bulunmanız yüzünden bir nevi "o bizi şikayet ederse bizde onu şikayt ederiz" mantığıyla yapılmış o yüzden dediğim gibi chat odalarının denetim zorluğundan bahsederek sizin hakaret etmediğiniz yönünde bir savunma yeterli olabilir.Tabi bilirkişi raporunu görmekte de fayda var.
Kiymetli vaktinizi ayirarak verdiginiz cevap icin tesekkur ederim sayin javier21
Zaten savcida benim CHAT`TE OLMADIGIMI, kabul ediyor ve biliyor, ancak CHAT ODASI BENIM OLDUGU icin (Site benim oldugu icin) beni cagirip ifademi aldi, ve yanindaki yazi yazana 125-1 Hakaret`ten supheli olarak ifademi aldi. Acaba mahkeme acarmi? acarsa ceza almam soz konusu olabilirmi acaba?
Direk ben chat etmedigim halde, sorumlusu ben oldugum icin HAFIFLETICI SEBEPLER olabilirmi? cok endiseliyim.
saygilarimla
Alıntı:
soner_turan rumuzlu üyeden alıntı
Kiymetli vaktinizi ayirarak verdiginiz cevap icin tesekkur ederim sayin javier21
Zaten savcida benim CHAT`TE OLMADIGIMI, kabul ediyor ve biliyor, ancak CHAT ODASI BENIM OLDUGU icin (Site benim oldugu icin) beni cagirip ifademi aldi, ve yanindaki yazi yazana 125-1 Hakaret`ten supheli olarak ifademi aldi. Acaba mahkeme acarmi? acarsa ceza almam soz konusu olabilirmi acaba?
Direk ben chat etmedigim halde, sorumlusu ben oldugum icin HAFIFLETICI SEBEPLER olabilirmi? cok endiseliyim.
saygilarimla
Ne demek sevgili arkadaşım burda insanlara birazcık faydamız olabilirse ne mutlu bize, şimdişüpheli olmanızın bir önemi yok sonuçta savcı yaptığı soruşurma sonucunda bu olayın sizin tarafından gerçekleşmediğine dair kesin bir kanaate vardığı anda hakkınızda takipsizlik kararı verecektir.
Eğer size sitenin size ait olmasından dolyı bir suçlama yöneltilirse daha önce de dediğim gibi chat odaları ile forumlar arasındaki farkı kibar bir dille belirtebilirsiniz.Sonuçta olay soruşturma aşamasında olduğu için sanık durumunda değilsiniz ki olsanız bile korkmanıza gerek yok gerekli açıklamaların iyi bir şekilde yapılması halinde herhangi bir ceza alacağınızı zannetmiyorum fakat böyle düşünüpde bu olayın peşini kenlikle bırakmamanız gerek çünkü konu teknik bir konu olduğu için soruşturmanın her aşamasını ve eğer davada açılırsa kovuştturmanın da her aşamasını çok sıkı bir şekide takip etmeniz gerekir.Herhangi bir gelişme olduğunda tekrar foruma yazarsanız herkes size yardımcı olmaya çalışcaktır iyi akşamlar.