İlginç bir muvazaa davası
Babam 6 parsel maldan 1 parselin kendi üzerinde olan hissesini akrabamız olmayan birisine 21.12.1993 senesinde 1 milyar TL (1993 yılındaki para değeri) karşılığında sattı.
Ben başka bir aileye mahkeme kararıyla akrabamız olan aileye evlatlık verilmiştim.Bu konuyla ilgili mahkeme kararı elimde var.
Evlatlık verildiğim aile de bu arsaya hisse sahibi idi.Evlatlık verildiğim kişinin ölümüyle hisselerin tümü bana geçti.
Böylece bu arsaya hissedar oldum.
Babamın hisseyi sattığı kişi bana 9 yıl sonra burada ki hissesini almamı teklif etti.
Bende Öteki hissedarım ile sözlü olarak anlaşarak bu hisseyi para karşılığı aldım.
Tapu kayıtlarında belediyenin koyduğu tapu harcını gösterdim.Aradan 4 yıl geçti
Öteki hissedarımla anlaşarak müteahhit kat karşılığı verdik.
İnşaatın ruhsatı alındıktan sonra inşaat başladıktan sonra bana öz kardeşlerim muvazaa davası açtılar
Bu arada tapuya ihtiyati tedbir kararı koyulmamıştı bu aradan ben de müteahhit ile para üzerine anlaşarak tüm hisselerimi müteahhit sattım.
İnşaatın %60’ı bitmiş ve halen devam etmektedir.
Müteahhit benim mahkemem devam ederken kat irtifakını kurarak tapuları dağıttı ama müteahhidin bu mahkemeden haberi yoktu.
Daha sonra tapu kayıtlarında benim satışı yaptığımı görerek müteahhit dava açtılar.
Müteahhit bur da hiçbir suçu yok .
müteahhidin bu aşamada ne yapması gerekiyor benim üzerimden bir hak talep edebilirler mi ? müteahhit arkadaş bu olaydan nasıl kurtulur
müteahhit benim akrabam değil hiçbir kan bağım yok
beni bu konuda aydınlatır mısınız ? başarılar.