3 hisseli evle ilgili sorun
İyi günler sorumu nerden başlayıp ne şekilde soracağımı bilemiyorum ama umarım başarırım ve bana yardımcı olabilecek birileri olur.
Dedemin,erkek kardeşinin ve de kız kardeşinin eşit biçimde hissedarı oldukları bir ev var.Dedem ve erkek kardeşi vefat ettiler,hisseleride çocuklarına kaldı.İkisininde birer çocuğu var;annem ve yeğeni.Şu anda bu üç hisse annemde,yeğeninde vede hayatta kalan (dedemin kız kardeşi) hala da.
Şimdi hala kendi hissesini anneme devretmek istiyor.Benim sorum şu kİ;hala iki yeğenede eşit akrabalık seviyesinde olduğundan böyle bir devir olabilir mi?Olursa bu ileride hukuki sorunlara yol açabilir mi?
Re: 3 hisseli evle ilgili sorun
Hala ölüme bağlı tasarrufla yani bir vasiyetname ile bunu yapabilir.
Halanın saklı payı olan mirasçıları itiraz etmediği sürece ileride problem çıkmaz.
Halanın çocuğu, torunu, torun çocuğu, annesi, babası ve kocasının saklı payı vardır. Diğerlerinin yoktur.
Yani hala amca çocuğuna devretse annenizin, annenize devretse amca çocuğunun itirazı fayda etmez.
Hayattayken bunu yaparsa bunun diğer mirasçılardan mal kaçırmak niyetiyle yapılmış bir muvazaalı işlem olduğu iddiasıyla vefatından sonra dava açılması söz konusu olabilir.
Çok teşekkür ederim yanıtınız için.
Anladığım vasiyet yoluyla pay anneme bırakılırsa,halanın vefatından sonra bu bir probleme yol açmaz;ancak hayattayken bir devir olursa hukuki yola diğer yeğen başvurabilir.
Doğru mudur?
Açık ve net verilen cevapları tekrar tekrar teyit etmek de forum kurallarına aykırı olmalı.:o