Rehinli araç başkası tarafından haciz edilebilir mi?
Aracım 2008 model bir arac ve bankadan rehinli...Dun basıma gelen bir olay beni sasırttı.9000 ytl lik bir senete kefildim.Arac dun evimin onunden bir cekici tarafından cekildi.Bana ibraz olan aracın 11.icra tarafından alındıgı bildirildi.Benim sorum aracım bankadan rehinli oldugu için bildiğim kadarıyla ilk alıcı banka ,bu arac kapımın onunden gelınıp cekılebilir mi?Bankaya sordugumda boyle bır seyın olamıyacagı soylenıyor fakat karsı tarafın avukatı ise soyle bır ıbarede bulundu aracı trafikten yakalatma ve cekme yetkimiz var dedi. Acaba boyle bırsey olabılır mi;? Kafam cok karıstı...Cevaplarınız ıcın cok tesekkur ederim...Kolay gelsın...
Re: rehinli arac baskası tarafından haciz edilebilirmi
Olur. Araç satılırsa önce banka alacağını alır, sonra diğer alacaklı.
Re: Rehinli arac baskası tarafından haciz edilebilir mi?
Bence olamaz.Rehin demek araç bankaya aittir demek.Borçlu, parayı ödedikçe araca sahip olur.Eger borçlu bankaya borcunu ödemezse banka aracı satabilir.Araç satılınca da banka alacağını tahsil ettikten sonra sıradaki alacaklılar devreye girer.
Alıntı:
hasangoksu1 rumuzlu üyeden alıntı
Bence olamaz.Rehin demek araç bankaya aittir demek.Borçlu, parayı ödedikçe araca sahip olur.Eger borçlu bankaya borcunu ödemezse banka aracı satabilir.Araç satılınca da banka alacağını tahsil ettikten sonra sıradaki alacaklılar devreye girer.
Rehin aracın haciz edilmesine engel değildir. Rehin demek aracın bankaya ait olması demek değildir, rehin; gayrimenkulde ipoteğin menkuldeki karşılığıdır, bankanın alacağını garanti alması amaçlı aracın kaydına konulan bir şerhtir. aracın haciz edilmesine engel değildir. Rehinli de olsa menkul mal haciz edilebilir, satışı istenirse sdt23 nickli arkadaşın bahsettiği gibi öncelik rehin sahibine aittir.
Alıntı:
Hakan Dikici rumuzlu üyeden alıntı
Rehin aracın haciz edilmesine engel değildir. Rehin demek aracın bankaya ait olması demek değildir, rehin; gayrimenkulde ipoteğin menkuldeki karşılığıdır, bankanın alacağını garanti alması amaçlı aracın kaydına konulan bir şerhtir. aracın haciz edilmesine engel değildir. Rehinli de olsa menkul mal haciz edilebilir, satışı istenirse sdt23 nickli arkadaşın bahsettiği gibi öncelik rehin sahibine aittir.
selamlar.peki araba çalındıysa ne olur.ve üzerimde tedbir nafakasından dolayı yakalma var ben nasıl kurtulurum bu beladan.şimdiden teşekkür ederim