Danıştayda devam eden temyiz davası

Selamlar....
arkadaşlar ben görev yaptığım kurumdan naklen başka bir kuruma geçiş yaptım, daha sonra çeşitli sebelerden dolayı idare mahkemesi kararı ile ayrıldığım kuruma geri döndüm.Ancak geri döndüğümde kurumdaki idareciler her fırsatta cezalandırmaya çalışarak veya haklı hukuki taleplerimi dikkate almayarak karşı tavır takınıyorlar ve anlaşılan bu böylece devam edecek.şu anda kurum idare mahkemesinin kararını temyize götürdü ve danıştayda dava devam ediyor, benim sorum şu olacak danıştayda devam eden temyiz davasında tekrar bu kurumdan ayrılabilmek için ne yapabilirim.

Re: Danıştayda devam eden temyiz davası

Her ne kadar kendi isteğinizle dava açmış ve lehinize karar verilmiş ise de, mahkeme kararını verdikten sonra tüm kişi ve kurumlar bu kararı uygumamak zorundadır. Yani davacı tamam tamam ben istemiyorum dese de, mahkeme kararlarının uygulanamsı zorunlu ve aksi davaranışlar suçtur.
     Kısaca mahkeme kararının icrasını değiştirme gibi bir lüksünüz yok. 
     Ancak çok sıkıldınız ise ya şikayet hakkınızı kullanmak veya nakil işlemini tekar denemek ve bu nakil dilekçesi içinde sıkıntılarınızı dile getirmek gibi pek çok seçenek olabilir.
     Ama bence Danıştay kararı sonunucu bekleyin. Sabredin, belki Danıştay kararında lehinize verilen idare mahkemesi kararı bozulabilir.
     İdare mahkemesi kararının gerekçesini okuma şanmısız olsa, belki bu süreç ile ilgili de fikir cimlastığı yapma şansımız olabilrdi....