Vefat eden babanın Maaşının kız çocuklarına bağlanması
Merhabalar.
Teyzem 1950 doğumlu ve Almanya' da eşinden boşandı. Herhangi bir sosyal güvencesi yok ve Türkiye' ye kesin dönüş yapmak istiyor. Dedem ise 1989 yılında emekli olmuş ve sonrasında vefat etmiş. Teyzem Türkiye ye dönüş yaparsa dedemin emekli maaşını alabilir mi? Ölen babanın maaşını almak için bir yaş sınırı var mı, ya da öleli yaklaşık 20 yıl olmuş, zaman aşımı gibi bişey var mı, babanın ölüm zamanı önemli mi?
Bu konuda bilgisini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler.
Kadir.
Re: Vefat eden babanın Maaşının kız çocuklarına bağlanması
Alıntı:
WaRLoCKLoRD rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
Teyzem 1950 doğumlu ve Almanya' da eşinden boşandı. Herhangi bir sosyal güvencesi yok ve Türkiye' ye kesin dönüş yapmak istiyor. Dedem ise 1989 yılında emekli olmuş ve sonrasında vefat etmiş. Teyzem Türkiye ye dönüş yaparsa dedemin emekli maaşını alabilir mi? Ölen babanın maaşını almak için bir yaş sınırı var mı, ya da öleli yaklaşık 20 yıl olmuş, zaman aşımı gibi bişey var mı, babanın ölüm zamanı önemli mi?
Kadir.
Nüfus kütüğü değişmez,Alır
Alıntı:
WaRLoCKLoRD rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
Kadir.
Dedenizin emekli maaşını alamaz. Dedenizin hangi kurumdan emekli olduğunu yazmamışsınız. Hak ediyorsa dedenizden dolayı yetim maaşı alabilir.
Yetim maaşı emekli maaşının belli oranında bağlanır ve bu oran kişiden kaç kişinin dul veya yetim maaşı aldığına bağlı olarak değişir.
dedem " tekel genel müdürlüğünden emekli " 1989 yılında vedat etmiş.