Re: Boşanma Ama çok Pişmanin
Alıntı:
onurcandan rumuzlu üyeden alıntı
1: Karımın üstüne aldıgım bir araba vardı parası ise karımında altınlar vardı bozdurdum ve birazda çok az da benim vardı ama çogunluk karımındı, ama para benim şahsi hesabımda duruyordu ordan çekip arabayı aldıgım adama verdim, karım arabayı aldı tabi şimdi satmış hak talep edebilirmiyim,
2: Karım arabayı satıp borç ödedim diyor :( dogruda ben o sinirle eşyaları aldım kamyona ailemin yanına götürdüm hani belki gelir diye borçlar karımın üstüne idi yani onun kredi kartından çekmiştik ben şuan ödemiyorum zaten durumum yok ödeyecek
3: Tedbir nafakası bağlandı karıma 200 ytl ama 8 aydır ödemiyorum daha dogrusu ödiyemiyorum sosyo ekonomi araştırması yapıldıgında işsizdim nasıl olduda hakim tedbir nafakası bağladı şaşırdım karıma, şimdi ödemez isem ne olur, ailemle kalıyorum babamın evine haciz gelirmi orda kaldıgım için
1-2. Bir şey alamazsınız.
3. Er olarak askere giden, yatalak olan ve başka geliri bulunmayan erkek gibi istisnai durumlar hariç, erkek çalışmasa da kadına nafaka öder. 200 YTL sembolik bir rakamdır. Nafakanın ödenmemesi halinde alacaklının şikayeti üzerine icra iflas kanununun 344. maddesi uyarınca tazyik hapsiyle cezalandırılırsınız:
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/1029.html
Madde 344 - Nafakaya ilişkin kararların gereğini yerine getirmeyen borçlunun, alacaklının şikâyeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra kararın gereği yerine getirilirse, borçlu tahliye edilir.
Borçlunun, nafakanın kaldırılması veya azaltılması talebiyle dava açmış olması halinde, ileri sürdüğü sebepler göz önünde bulundurularak, tazyik hapsinin uygulanması bu davanın sonuna bırakılabilir.
Hapis cezasını yatmak nafaka ödeme sorumluluğundan kurtarmaz, çıkışta faizi ve icra masraflarıyla borcunuz artarak sürer.