Tazminata Konu Edilebilecek Hususlar
Sevgili Hukukcular,
Bir ceza davasi nedeni ile yaklasik olarak 20 000 YTL Avukatlik ucreti odedim ve hala da odemeye devam ediyorum. Dava sonuclandiktan sonra acacagim tazminat davasinda Avukatlik ucreti olarak odedigim miktarlari tazminat olarak talep edebilirmiyim, eger edebilirsem bu maddi mi manevi mi olacak, Avukatlik ucretini faturalar ile ispat etmem gerekir mi? Tazminat davasina neler konu edilebilir neler edilemez? Ilginize simdiden cok tesekkur ederim.
Re: Tazminata Konu Edilebilecek Hususlar
Avukatlık ücretini tazminat davasında adeta rücu maksadıyla talep edemeyeceğiniz kanısındayım. Bu ücret sizin ile avukatınız arasında anlaştığınız bir rakamdır ve karşı yana yansıtılamaz.
Aleyhinizde açılan ceza davasında beraat etmeniz halinde uğradığınız maddi ve manevi kayıplar(avukatınıza ödediğiniz ücret hariç) için dava açabilirsiniz. Bir avukatınız olduğuna göre bu konuyu ona da danışabilrisiniz. Aslında mutlaka da danışmış ve bir bilgi almışsınızdır diye tahmin ediyorum.
Re: Tazminata Konu Edilebilecek Hususlar
Ceza davasi bizim aleyhimize acilmis bir dava degil. Davayi biz actik. Avukatimizla konustuk ama tazminat konusunda net bir cevap alamadik. Sonucta bu da supheliler tarafindan bizim ugratildigimiz bir zarar. Yardimlarinizi bekliyoruz.