Askeri cezaevinde geçen 1 günlük tutukluluk süresi sivil cezaevinde geçirilen 2 gün eşdeğermidir
merhaba ben askeri hava değişiminde iken hakkımda sivil şikayette bulunulmuş ve karakola davet edilmiştim.burada ifademi asker olduğum için almayıp inzibata teslim edilip merkez komutanlığında tutuklu olarak ifade vermiştim. ertesi gün sivil mahkeme tarafında tutuklandım ve 3,5 ay kadar tutuklu askeri cezaevinde kaldım. ve 1 . duruşmada tahliye oldum. dava 7 yıl sürdü ve yargıtay tarafından mahkeme tarafından verilen 2 yıl 1 ay hapis cezam onandı, ve infaz işlemi başlatıldı. hesaplarımıza göre 8 ay yatarım var.
Duyduğum kadarıyla askeri cezaevinde geçirilen 1 günün yatarı sivil cezaevine geçirilen 2 güne eşitmiş. bunun aslı varmıdır teşekkür ederim...
Re: Askeri cezaevinde geçen 1 günlük tutukluluk süresi sivil cezaevinde geçirilen 2 gün eşdeğermidir
Re: Askeri cezaevinde geçen 1 günlük tutukluluk süresi sivil cezaevinde geçirilen 2 gün eşdeğermidir
hiç alakası yok.Av.Savaş BAYTOK
1 gün=24 saattir.(Dünya saati ile ) Dünyanın neresinde yatarsanız yatın 1 gün yattığınızda 1 gün yatmış olursunuz.
bu kadar kısa zamanda gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum
Ancak halen bu konuda yüzyüze görüştüğüm avukatlar kesin bir şey söyleyemiyorlar araştırayım diyorlar sanırım bunun en güzel doğru yanıtını askeri bir avukata yada savcıya sormak...
Cevap: Askeri cezaevinde geçen 1 günlük tutukluluk süresi sivil cezaevinde geçirilen 2 gün eşdeğermidir
Çok geç olucak belki ama ben askeri personelim ve askeri cezaevinde 3 ay kadar bi kalmıslıgım var, bir çok konuda bilgi sahibi oldugumu düşünüyorum o 3 ay içinde. Nerden duyduysan öyle bi şeyi aklından direk çıkar.Kesinlikle uydurma.