İntibak ve geriye dönük ödeme
Şubat 2007 de emniyet müdürlüğünde elektrik teknisyeni olarak başladım.
Temmuz 2007 de tesisat öğretmenliğini bitirdim.
Kurumuma intibak için dilekçe verdim ve bana aday memur olduğum için özlük hakların olmaz dediler.
Ne intibakım yapıldı ne de tazminattan faydalandım.
Halbuki 151 sayılı tebliğ diyor ki memur diplamasını kurumunu verdiği zaman intibak yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın ita amirinin onayı ile zam ve tazminattan faydalanır diyor.
Asaletim onaylandı ve tekrar gönderdim dilekçe intibakım yapıldı fakat özel hizmet tazminatım yanlış hesaplandı. %122 olması gerekirken %64 den hesaplandı itiraz ettim ve haziran 2008 de düzeltildi.
Özel hizmet tazminatını %122 den aldım ve bu kez de geriye dönük ödeme talebinde bulundum 151 sayılı tebliğe istinanen bir ayı geçömesine rağmen yanıt verilmedi.
Genel müdürlük personeli muhtemeti beni aradı ve bu hakkından vazgeç ve maaşını almaya devam et dedi ben vazgeçmeyeceğimi bildirince o zaman aldığın 2 aylık özel hizmet tazminatın senden faizi ile geri alınacak denildi.
Tesisat öğretmenliği elektrik teknisyenliğinin üst öğrenimi değilmiş bizlerin intibakı karışıklığa gitmiş.
Şu an yazılı bir yanıt gelmedi bana.
Tavsiyeleriniz nedir?
Yardım edermisiniz?
Re: İntibak ve geriye dönük ödeme
elektrik teknisyeniyim teknik hizmetler sınıfı kadrosundayım ve teknik bir okul bitirdim teisisat öğretmenliğini o zaman bu hakkımdan faydalanmalıyım
neden sorun çıkarıyorlar anlamıyorum