Akciğer sekeli ve çürük raporu
Merhaba Sayın üyeler,
Ben Akciğer tüberkülozu geçirmiş bir hastayım ve tedavime geç başladım hastalığım bayağı ilerlemişti ama şükür atlattım. Ama maalesef hastalığın belirtilerini halen taşıyorum, hasta olduğum tarafta ağrılarım oluyor hele kışın çok artıyor. Bu durum üzerine tekrar doktora göründüm ve filim çektirdim. Şimdi esas öğrenmek istediğim şu, benim ciğerimde 3.5-4 cm arası uzunluğunda iz (sekel) kalmış üç ayrı doktora gösterdim üçüde aynı şeyleri söyledi. Peki bu durum askerlik şubesinde nasıl değerlendirilir. Forumlarda bu konuda yazan diğer üyelerin yazılarını okudum herkes çürük alınır diyor. şimdi anlamak istediğim bu bir hukuki durum mu? Yani TSK'da böyle bir sağlık mevzuatı mı var? Yani tüberkülozdan ötürü (sekel) kalmış kişiler çürüğe ayrılır diye? Yoksa bu olay oradaki Doktorun insiyatifine kalmış bir olay mı? Bilgisi olan arkadaşların aydınlatması beni sevindirir. Şimdiden teşekür ederim.
Re: Akciğer sekeli ve çürük raporu
Şekel çürük nedenidir. Ancak belgelemeniz gerekir.
Akciğer sekeli ve çürük raporu
Benim bir sorum olacak aydınlatabilirseniz sevinirim
Ben tüberkoluz geçirdim 6 ay tedavi gördüm rapor elimde.
Askerelik için başvurduğumda beni istanbul gataya sevk ettiler
Gatanın kararı
Karar maddesi 25 eylül 2007 de
28. Mad askerliğe elverişlidir dediler
askere gittim askerdeyken hastaneye gittim orada
aynı roparu gösterdim ve raporum var diye askerliğimi son verdiler 2.ayda
Sekel akciğer tüberkülosu
B/46 f-1
Barışta askerliğe elverişli değildir
savaşta sefer görevi alır dediler
ve 2009
askerliğimi bitirdiler
bu konuda beni aydınlatırsanız sevirim
benim maddi ve manevi tazminat hakkım ve
ne gibi yolları izleme hakkım vardır.
Re: Akciğer sekeli ve çürük raporu
değerli kardeşim durumunu biraz açarmısın? örneğin askerlik şubesinden sonra muayene için sevk ettikleri hastane neden raporunu dikkate almadı?
geçirmiş olduğun tüberküloz hastalığında akciğreinde sekel kalmışmıydı?
daha sonra birliğine teslim olduktan sonraki muayenede mi sana çürük raporu verdiler?
bu konuda biraz bilgi verirsen sevinirim