Emekli sandığı yetim aylığı
Merhaba ben yaklasık 2 senedir babamdan kalan yetim aylıgını alıyordum fakat lisenin bitmesi sebebiyle maasım kesildi.Fakat maası annem ve kardesim üzerine aktarabiliyormusum heralde.Ben Manisa da oturuyorum İzmir emekli sandığına gittim bana Ankara dan alıyorsunuz maası oraya dilekce yazın dediler dilekceye tam olarak ne yazmalıyım acaba?Tesekkürler.
Re: Emekli sandığı yetim aylığı
Ölenin bağlanmış veya bu kanun hükümlerine göre hesaplanacak emekli, adi malüllük veya vazife malüllüğü aylıklarının;
a) Dul karı ve koca için % 50'si, aylık alan yetimi bulunmayanların dul eşlerine % 75'i, (1)(2)
b) Çocuklarla ana veya babanın her biri için % 25'i oranında bağlanır. (1)(2)
Ölenin aylığa müstahak bir dul karı veya kocası ile bir yetimi bulunması halinde, dul karı veya kocaya % 60, yetimine % 30 oranı uygulanır. (1)(2)
Bahsedildiği gibi kesilen yetim maaşınız nedeniyle anne ve kardeşinizin aylık bağlanma oranlarının yeniden değerlendirilmesi için Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü,Tahsisler daire başkanlığına dilekçe ile müraacatınız gerekir.
0312 414 5434 nolu Alo Emekli hattından detaylı bilgi alabilirsiniz.
Re: Emekli sandığı yetim aylığı
tesekkurler erdogan bey fakat verdiğiniz numarayı aradığımda sadece bilgisayar var ve ordan da bana ne yapmam gerektiğini solemiyor sadece maas mıktarını veriyor dediğim gibi izmir emekli sandıgı bana ankaraya dilekce yazmamı soledi ama ne yazmam gerektiğini bilmıyorum tekrar sağolun