Şerhli ve protokolde paylaşılmış evin rızasız kiraya verilmesi
Boşanma davası acılmadan once 2004 yılında alınmış ve eşimin adına kayıtlı eve aile konutu şerhi koydurdum. Protokol ile 2006 aralıkda boşandık ancak
protokol taraflarca temyiz edildi, yargıtayda onandı ancak tarafımdan tekrar karar duzeltmeye gonderildi!(velayet bakımından.)
protokolde ev paylaşımı %60 bana %40 kadına idi.
halen dosya yargıtayda ve karara bağlanmadı.
ve kadın musterek, boş duran %60 protokol ile bana bırakılmış aile konutunu rızam olmadan temmuz2008 de 1000YTL bedelle kiraya veriyor peşinat ve depozitoyu alıyor.
Kiracıya durumu bildirmeme ve ihtar cekmeme rağmen boşaltmayacağını ve kirayı sadece sozleşme yaptığı kişiye ödeyeceğini soyluyor.
(not ben anne babamın evinde kalmaktayım ve herhangibir gayrimenkul sahibi değilim!)
sonuc:
kiracının tahliyesini ve oturduğu muddetce %60 payımı istiyorum!!!
ancak her avukat başka bir şey soyluyor konu hakkında
ne yapmalı, kime kimlere karşı nasıl bir dava acmalıyım???
Re: Şerhli ve protokolde paylaşılmış evin rızasız kiraya verilmesi
Tavisyede bulunacak bilgi sahibi herhangi biri yok mu acaba?
yoksa hukuki yoldan değilde eve girip kiracının eşyalarını sokağa dokup,
eski eşe de şiddet uygulayarak hastanelik mi etmek gerekiyor??
Mal paylaşımına dair kesinleşmiş mahkeme kararı elinizde var mı?
Bu karara dayanarak %60 hisseyi tapuda kendi adınıza tescil ettirdiniz mi?
Ettirdiyseniz tapu fotokopisini ekleyeceğiniz bir ihtarla kiracıdan kiranın %60'ını sizin belirttiğiniz hesaba yatmasını bildirin. Yatmazsa ödenmeyen kira payınız için kiracıya icra takibi yapın.
Sayın Üye,
aile konutu hakkında bir takım bilgiler daha önce şu adreste https://www.hukuki.net/forum/archive/...p?t-10539.html
tartışılmış olup, hakkınızın varlığının tespiti hakkında bir avukatla görüşmeniz gerekir.
Dosyanın yargıtayda beklemesi sebebi ile kesinleşmiş bir karar olmaması ile birlikte, tapuda aile konutu şerhim bulunmakta, yani yasal olrak aile konutu olarak gozukmekte, ve aile konutu diğer tarafın rızası olmadan satılamaz , kiraya verilemez hükmü yasada mevcut.
ayrı konu ile ilgili aile mahkemesine yaptığım Madde169 a gore kanuni hakkımın korunmasına ait tedbir başvurum dikkate alınarak alacak adı altında dava dosyası oluşturarak dava gunu belirlemiş. :)
acıkcası beklemediğim surpriz ve sevindirici bir hareket şikayetim dikkate alınmış olması.