Kilo fazlalığı, Heyet raporu ve sonrası..
Merhaba.. Problemimle ilgili forumda cevap bulamadım o yüzden açmak zorunda kaldım.
Benim boyum 174 , kilom ise 117.
5 sene boyunca her sene "C/33F01" obezite tanısı ile seneye bırakıldım ve 5. senede de rapor aldım yani taribi caizse çürük. Elimde halen en son aldığım sağlık raporu yok ama 4. sü var ve onda C/33F01 ertesi yıla bırakma yazıyor. Son raporum şubemde gidip alacağım. Büyük ihtimalde onda da aynı tanı ile askerlik yapamaz ibaresi olacak.
Buraya kadar bir problem yok ama benim merak ettiğim ise;
bu yıldan sonra ben, herhangibir rahatsızlıkla veya başka nedenlerden dolayı kilo verirsem veya kilom azarlır ise askere çağırılır mıyım?(lise mezunuyum). Askere çağırılır isem (ki bu hangi yaşta olur artık belki 30 yaşında, belkide 40) kanunlar karşısında suçlu duruma düşmüş olur muyum?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Saygılar :mahcup:
Re: Kilo fazlalığı, Heyet raporu ve sonrası..
Tekrar merhaba..
Bu konu hakkında bilgisi olan yok mu ? Bana yardımcı olabilecek birisi yok mu acaba ?
çürük raporunu aldıktan sonra önemli değil kilonuz;)
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
çürük raporunu aldıktan sonra önemli değil kilonuz;)
Merhaba. Yanıtınız için teşekkür ederim.
Ama cevabınızın doğruluğu hakkında şüphem var biraz. Zira "TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğin" de hiçbir bilgi yok sanki açık kapı bırakılmış gibi.
Yinede cevabınız için teşekkür ederim.
Herkese merhaba;
Evet gerçekten askerliğe elverişsizdir raporu aldıktan sonra bir şekilde tekrar geri çağrılması mümkün mü?Mesela ben tansiyon hastasyım kilolu olduğum için diyet veriyor doktorlar devamlı ama bir türlü kilo veremiyorum kendimi bildim bileli böyleyim zaten.Bana kilo nedeni ile askerliğe elverişsizdir raporu verdiler diyelim tansiyonum hakkında değil.İleride kilo verirsem normal sınırlara düşersem hastalıktan veya herhangi bir sebepten yada zayıflamayı başarabilrsem beni tekrar askere alırlar mı yada muayene için hastaneye götürürler mi.Kısacası kilo yüzünden çürük alan daha sonra zayıflarsa askere alınır mı?En kısa zamanda umarım sorumun cevabını alırım , teşekkür ederim.
Alıntı:
recephose rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba;
Evet gerçekten askerliğe elverişsizdir raporu aldıktan sonra bir şekilde tekrar geri çağrılması mümkün mü?Mesela ben tansiyon hastasyım kilolu olduğum için diyet veriyor doktorlar devamlı ama bir türlü kilo veremiyorum kendimi bildim bileli böyleyim zaten.Bana kilo nedeni ile askerliğe elverişsizdir raporu verdiler diyelim tansiyonum hakkında değil.İleride kilo verirsem normal sınırlara düşersem hastalıktan veya herhangi bir sebepten yada zayıflamayı başarabilrsem beni tekrar askere alırlar mı yada muayene için hastaneye götürürler mi.Kısacası kilo yüzünden çürük alan daha sonra zayıflarsa askere alınır mı?En kısa zamanda umarım sorumun cevabını alırım , teşekkür ederim.
Bildiğim kadarıyla şikayete tabi bir konu eger hakkınızda şikayet olmazsa bi sorun yok, AYİM kararlarında bi kaç örnek okumuştum genelde şikayet olduğunda karar askere tekrar alma yönünde oluyor.
şikayete tabi derken askerliğe elverişsizdir raporumla ilgili değil mi yani bu adam çürük aldı tekrar muayene olsun gibi bir şikayet mi yada ne bilim hakkımda bir şikayet olursa polis yada sivil mahkemelerle ilgili ikinci söylediğimle bi ilgisi yoktur sanırım.Cevap için ayrıca teşekkürler
Alıntı:
recephose rumuzlu üyeden alıntı
şikayete tabi derken askerliğe elverişsizdir raporumla ilgili değil mi yani bu adam çürük aldı tekrar muayene olsun gibi bir şikayet mi yada ne bilim hakkımda bir şikayet olursa polis yada sivil mahkemelerle ilgili ikinci söylediğimle bi ilgisi yoktur sanırım.Cevap için ayrıca teşekkürler
Şikayetten kastım tabiki birisinin sizi çürük raporu aldı ama bu saglam diye askerlik şubesine şikayet etmesidir. polis yada sivil mahkemelerle alakası yok.
Nekadar faydası olur bilmem ama askeri yüksek idare mahkemesinin böyle şikayetler ve itirazlar hakkında birkaç örnek kararını http://www.msb.gov.tr/ayim/ayim_ana.asp adresinden inceleye bilirsiniz
yanıtlarınız için teşekkür ediyorum sağolun.ama yinede içimde korku yok değil tansiyon diye gittim kilodan hava değişimi veriyorlar ya zayıflarsam kimse ihbar etmese bile akıllarına gelip bi çağıralım tekrar zayıflamış mı derler diye içim içimi yiyor.