Karşılıksız çekten dolayı tutuklama
Yaklaşık 5 yıl önce bir esnaf arkadaşıma verdiğim 300-400 liralık çek avukata verilmiş ve bikaçgün önce avukat beni aradı hakkımda tutuklama kararı çıkmış. Yaklaşık 1400 civarı kadar bir para ödendiği takdirde tutuklamanın kalkacağını söyledi. Acaba toplam borçmu bu kadar yoksa tutuklama kararının kalkası için ayrıca bir ücretmi ödeniyor. Teşekkür derim...
Re: Karşılıksız çekten dolayı tutuklama....
Alıntı:
tokuslu rumuzlu üyeden alıntı
Yaklaşık 5 yıl önce bir esnaf arkadaşıma verdiğim 300-400 liralık çek avukata verilmiş ve bikaçgün önce avukat beni aradı hakkımda tutuklama kararı çıkmış. Yaklaşık 1400 civarı kadar bir para ödendiği takdirde tutuklamanın kalkacağını söyledi. Acaba toplam borçmu bu kadar yoksa tutuklama kararının kalkası için ayrıca bir ücretmi ödeniyor. Teşekkür derim...
karşılıksız çek suçundan bildiğim kadarıyla bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası vardır mükerirlere..çek bedeli kadar bir tutarla cezalandırma var..ayrıca temerrüt yani gecikme faizi de hesaba katılımıştır 5 yıllık....zannediyorum sizden bu parayı alıp şikayetten vazgeçicekler ve dava düşücek...
Re: Karşılıksız çekten dolayı tutuklama
Bankanın bu işlere bakan kişisinden öğrendiğim Kadarıyla Çek Davalarında Hesap Sahibine Yada keşideciye Hapis Cezası Yaptırımı Ortadan Kaldırılmış olup, Yaptırımı; Çek Miktarından düşük olmamakla birlikte 150.000 Ytl Para Cezasına Dönüştürülmüştür. Cezayıda ödeyemez ise ne olacağı hakkında bir fikrim yok. Borçlu üzerindeki yaptırım azalmış gibi görünüyor.