Re: AÖF - Askerlik - Tecil
benimde merak ettiğim bir konu bu:(
konu ile ilgili araştırma yapınca,
asal ın sitesinde şu bilgiye rastladım,
Öğrencilerin askerlikleri 1111 sayılı askerlik kanununun 35/C maddesi ile belirlenen esaslar çerçevesinde;
Erteleme esasları :
ntibak :
2 veya 3 yıllık önlisans programlarından mezun olup da lisans programlarına devam edebilmek için ÖSYM' ce açılacak dikey geçiş sınavlarına katılacaklar ile kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına sınavsız kayıt yaptıracaklar, kayıt yaptıracakları celp dönemlerinden birinde bakaya kalsalar dahi askerlikleri ertesi yıla bırakılır.
4 yıl veya daha fazla süreli örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapabilmek için intibak programlarına kayıt yaptıranlar ertesi yıla bırakılır. Örgün öğretimde intibak programlarına devam edenlerden başarılı olamayanların (bu süre en fazla üç yarıyıldır.) okullarıyla ilişikleri kesilmektedir. Bu sebeple birinci defa ertesi yıla bırakılmaları sonucunda fakültelerin üçüncü sınıfına kayıt yaptırmaya hak kazandıklarına dair belge ibraz edemeyenlerin durumları okullarından sorulur ve olumlu cevap alınanların askerlikleri ertesi yıla bırakılır.
Ancak farklı alanlardaki açıköğretim lisans programlarına devam etmek isteyenlerin intibak programları sırasında süresiz sınav haklarından bulunması ve bu sırada öğrencilik haklarlından yararlanmamaları sebebiyle ertesi yıla terk işlemi yapılmaz.
Ankara Asal ı aradım,bana verilen bilgi şu yönde oldu,
AÖF intibak sınıfında tecil işlemleri olmuyor, sitelerindeki bu yazıyı hatırlattım ilgili kişiye ama,
bu tarz bir uygulama olmadığını söyledi
başka şehirdeki Asal ıda aradığımda aynı cevabı aldım.
çok ilginç bir durum:D
açıkca tecil edilmeli diyor, ama şube başka bir şey söylüyor :(
Bu arada AÖF eskişehir merkez büro yuda aradım, onlarda tecil yapılmadığını iletti.
bende bu yüzden alan dışıda olsa (sonuçta teknik bir bölüm okumuş olmam benim suçum değil ki ayrıca suçta değil) tecil hakkımı kullanamıyorum.. kaçak okusan sonra gidip geçtiğine dair belgeni götürsen kabul olup olmayacağıda belli değil yine kafalarına göre iş yapıyorlar ne yapacağımı şaşırdım okuldan kaydımı aldırıp bu hakkımdan yararlanmak istiyorum ama nafile hadi devam etsem normal açıköğretimde yine kaçak yine şubenin ek-c2 belgesini kabul edip etmeyeceği meçhul.. kafaları yiyorum artık okucağım abi tekrar üniversite sınavına girmek öyle zor geliyor ki yaş 24 olmuş zaten.. rezillik ya derdim birşeyler şurdanda neyse.......
buarada merak ediyorum arkadaşlar bilginiz olan varsa ve paylaşırsa çok güzel olur..
af yasa tasarısında 2005 yılında olanda da şöyle bir madde var. sınıf geçme sistemi uygulayan bütün yükseköğretim kurumlarında en fazla 3 dersten başarısız olup bir üst sınıfa geçemeyen öğrencilere üst sınıfa geçme ve sınav hakkı verilecek diye bir yazı var...
Bu madde açıköğretimleride kapsıyor mu? yani iki yıl üst üste kalmış bir açıköğretimli bundan yararlanabilir mi? Açıköğretimin sınıf geçme sistemi örgünlere göre biraz daha farklı sonuçta en fazla bir üst sınıfa 2 ders taşıyabiliyorsun şu noktada kafam karışıyor bu madde sadece örgün eğitim alanlar için mi ? öfff artık bir konuda açık olsun ya..