İnternetten yaptığım alışverişin gönderilmemesi
Merhaba,
30 gün önce s....o.com sitesinde sipariş verdiğim ürün en geç 1 hafta içinde tarafıma gönderileceği taahhüt edilmesine rağmen gönderilmemiş olup, tarafıma dönüş de yapılmamıştır. Maillerime ya da telefonlarıma da cevap alamamaktayım. İşlem iptal talebi girdim ancak para iadesi de tarafıma hala yapılmamıştır, konu ile ilgili muhatap bile bulamamaktayın.
İzleyeceğim yasal yol konusunda yardımınızı rica ederim.
Re: İnternetten yaptığım alışverişin gönderilmemesi
shobbo .com sa o site
allah kolaylık versin,piyasada binlerce mağdur bırakmışlardır
sanırım 2.altivi benzeri bir sonuç olucak burasıda
Ödemeyi havale yolu ile yaptıysanız işiniz şu aşamada işiniz çok zor. Sirket yetkilileri "şirketin hukuki takipte ve hesaplarının dondurulduğunu" söylüyor.
Ancak ödemeyi kredi kartıyla yaptıysanız bu şirkete özel bankalar farklı bir prosedür geliştirmişler. Sitenin sayfasında siparişin iptal edildiğini gösteren "detay" sayfasının tamamının çıktısını alıp, ilgili bankanın kredi kartları müdürlüğüne bir yazı ekinde dilekçe fakslarsanız muhtemelen ilgili tutar kredi kartınıza iade edilecektir. Eğer nakit yaptıysanız ve rakam yüksekse şirket aleyhine icra takibi yapabilirsiniz. Böyle bir niyetiniz olursa çok erken davranmakta fayda var.
Bu konuyla ilgili mağduriyetler son zamanlarda epeyce artmaya başladı. Her zaman diyorum; İnternet üzerindeki alışverişlerde de "bilinçli tüketici" olmak ve bazı noktalara dikkat etmek zorundayız. 2-3 dolar daha ucuz diye henüz tanınmamış, yaygın kullanımı ve yeterli güvenlik tedbirleri bulunmayan bu tarz sitelerden alışveriş yapmak yanlış bana göre. Falanca filanca.com diye ortaya çıkıyorlar ama altyapıları nedir? kuruluş yapıları nasıldır? Yani hangi şirketin bünyesindeler. Bunların bir çoğunun adresi bile belli değil. Çok dikkat etmek, incelemek lazım. Kaldı ki büyük firmalar bile yeri geliyor tüketiciyi mağdur ediyor, bunlar ne yapmasın!
Daha çok başındayız, çığ gibi büyüyen bir sektör olduğundan suistimaller ve mağduriyetler de aynı oranda artacaktır diye düşünüyorum. Aman dikkat! ;)
Ödemeyi nasıl yaptığınıza göre durum değişir.