"Her Canlı Ölümü Tadacaktır"
Son günlerin popüler tartışması Zincirlikuyu Mezarlığı'nın girişine "Her canlı ölümü tadacaktır" ayetinin yazılması. Bu konu üzerine haberler yapılıp, psikologlardan, halktan yorumlar alıyorlar. Güya bu yazı gelen geçenin psikolojisini bozuyurmuş, güya sabahları işlerine gidenlerin, güne başlayanların moralini bozuyormuş ve daha birçok farklı yorum. Kanımca ise yazının oraya yazılması son derece isabetli bir iş. Ben de o bölgeden sıkça geçenlerdenim ve yazı yazılmadan önce de, mezarlığa dikkatim çekildiğinde oraya eninde sonunda gideceğimi düşünürdüm. Bu benim psikolojimi asla bozmadığı gibi aksine sonraki yaşamımı, beni Yaratan'ı daha çok düşünmemi ve gelip geçici dünyaya bağlanmamamı hatırlatarak kendimi daha iyi hissetmemi sağlıyor. Bir çok kişinin bu dünyadaki gereksiz hırslardan, kıskançlıklardan, bencilliklerden, adaletsizliklerden acı çektiğini biliyorum ve eninde sonunda bunu yapanların öbür dünyada karşılığını alacağına inananlardanım.
Allah'ın adaleti sonsuz. Zengin, fakir, güzel, çirkin, villa sahibi veya gecekondu sahibi herkesin gireceği ve aynı şartlara, konuma geleceği yer 2 metrekarelik bir çukur...
Ölüm bir gerçek...Dünya üzerinde yaşayan herkesin karşılacağı bir gerçek. Kaçılması gereken, korkulması, tedirgin olunması gereken bir durum değil. Çünkü ölüm bir başlangıç...
Give Justice A Hand