Kara yollarına karşı dilekçe?
merhaba arkadaslar umarım dogru yere konu açmısımdır.. benim yakın bir arkadasımın tarlasından karayolları yol geçiriyor. kara yoları para odemesi yaparak tarladan yol yapılacagını solmesine ragmen aradan 3-4 ay geçmesine ragmen odeme yapılmaamıs ve yol yapımı devam etmekte.. arkadasımda bu konuya ilişkin savcılıga suç duyrusunda bulunmak istiyor.. savcılıgıa nasıl bir dilekce yazması gerekir acil yardım ederseniz çık memnun olurum. ilginizden dolayı çok tesekkurlr
Re: kara yollarına karsı dilekce yazacam yardım
Alıntı:
triendly rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaslar umarım dogru yere konu açmısımdır.. benim yakın bir arkadasımın tarlasından karayolları yol geçiriyor. kara yoları para odemesi yaparak tarladan yol yapılacagını solmesine ragmen aradan 3-4 ay geçmesine ragmen odeme yapılmaamıs ve yol yapımı devam etmekte.. arkadasımda bu konuya ilişkin savcılıga suç duyrusunda bulunmak istiyor.. savcılıgıa nasıl bir dilekce yazması gerekir acil yardım ederseniz çık memnun olurum. ilginizden dolayı çok tesekkurlr
arkadaslar bekliyorum hala.. bilgisi olan yokmudur..
Re: kara yollarına karsı dilekce yazacam yardım
Kamulaştırma şartları
Madde 3 - İdareler, kanunlarla yapmak yükümlülüğünde bulundukları kamu hiz-
metlerinin veya teşebbüslerinin yürütülmesi için gerekli olan taşınmaz malları,
kaynakları ve irtifak haklarını; bedellerini nakden ve peşin olarak veya aşağı-
da belirtilen hallerde eşit taksitlerle ödemek suretiyle kamulaştırma yapabilir-
ler.
Bakanlar Kurulunca kabul olunan, büyük enerji ve sulama projeleri ile iskan
projelerinin gerçekleştirilmesi, yeni ormanların yetiştirilmesi, kıyıların ko-
runması ve turizm amacıyla yapılacak kamulaştırmalarda, bir gerçek veya özel
hukuk tüzelkişisine ödenecek kamulaştırma bedelinin o yıl Genel Bütçe Kanununda
gösterilen miktarı, nakden ve peşin olarak ödenir. Bu miktar, kamulaştırma bede-
linin altıda birinden az olamaz. Bu miktarın üstünde olan kamulaştırma bedelle-
ri, peşin ödeme miktarından az olmamak ve en fazla beş yıl içinde faiziyle bir-
likte ödenmek üzere eşit taksitlere bağlanır. Taksitlere, peşin ödeme gününü
takip eden günden itibaren, Devlet borçları için öngörülen en yüksek faiz haddi
uygulanır.
Kamulaştırılan topraktan, o toprağı doğrudan doğruya işleten küçük çiftçiye
ait olanların bedeli, her halde peşin ödenir.
(Ek: 24/4/2001 - 4650/1 md.) İdarelerce yeterli ödenek temin edilmeden kamulaştırma
işlemlerine başlanılamaz.
Yukarıdaki madde 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununundan alınmıştır.Sizin bahsettiğiniz konuya göre ödemenin peşin yapılması gerekiyordu.Ben olsam suç duyurusundan ziyade bir avukat yardımıyla "Men-i müdahale" davası açardım.Biliyorsunuz Bu Ülke; AİHMde birçok defa, Kamulaştırmalardaki hukuka aykırılıklardan dolayı tazminata mahkûm olmuştur.
İyi günler...