-
Boşanma ve atanma
Merhaba,
5 yıllık evli bir bayanım ve 4 yaşında bir kızım var.fakat eşimle 3 senedir ayrı yaşıyoruz.Eşim öğretmen.Boşanmak istiyorum ama Eşim bulunduğumuz şehire eş durumundan dolayı geldi ve ilk öğretmenliğe başladıktan 5 ay sonra.Staj öğretmenlik süresini doldurmadığını(yani 6 ay) ve bu yüzden boşandığımız takdirde ataması olacağını iddaa ediyor.Bu nekadar doğru??
Bu durumda ne yapmam gerekiyor??
Cevap verirseniz çok sevinirim
Teşekkürler.
-
Re: Boşanma ve atanma
2000 yılından sonra göreve başlayan öğretmenler mecburi hizmetle yükümlüdür.eş durumu sebebiyle mecburi hizmetini yapmayanlar bu mazeretlerinin devam ettiğini her yıl milli eğitime belgelendirmek zorundadır.gereken belgeleri sunamazsa mecburi hizmetini tamamlaması için tayininin çıkacağı doğrudur.
İlk görve başlama tarihi 2000 den önce ise zaten mecburi hizmetten muaftır. birşey olmaz.Stajerliğinin kalkmadan tayinin çıkmış olmasının konuyla ilgisi yok. stajerliği kalktıktan sonra yani asaleti tasdik olduktan sonra tayini çıkmış olsa bile zorunlu hizmetini tamamlamadığı için sizden boşanması durumunda zorunlu hizmet bölgesine ataması yapılır.
-
Ayşe hanım rumuzunuzdan anladığım kadarı ile antalyadasınız.Antalya-Kaş öğretmenler için zorunlu hizmet bölgesine dahil bir yerdir.Bilginiz olsun.Fakat Kaş'a atama yapılmasının garantisi yok tabii.Siz boşandıktan sonra Kaş'ta boş kadro yok Şırnak'a gideceksin de diyebilirler.
-
merhaba...
benim de benzer bir sorunum var...
mayıs ayında eş durumundan tayinim yapıldı...şu an boşanmak istiyorum...fakat öğretmen değilim...kurumumda mecburi hizmet yükümlülüğü yok fakat tayinle geldiğim yerde personel sıkıntısı çok fazla yani personel yetersiz...boşanmam durumunda geldiğim yere geri gönderme durumu olur mu kurumumun bunu öğrenmek istiyorum...
teşekkürler...
-
Boşanma ve atanma
teşekkür ederim.yani boşanma olduğu takdirde kesin atama yapılması söz konusu.
yanıtladığınız için tekrar teşekkürler.