Evlilik dışı çocuk hakkında
Merhabalar, ben 96 senesınde t.c vatandası olmak için bırıyle evlendım ama o kışiyle herhangı bır bagım yok, sadece evlilik kagıt uzerınde kaldı. Bu arada baska bırıyle bırlıktelıgım oldu ve 2006 senesınden ondan bır bebek dunyaya getırdım. Sorunum su: Cocugumu babası nufusuna almadı, bende mecbur kalarak resmı evlılık kağıtta surdugu için onun ısmıne cıkardım. Sımdı bebegımın babası bızı evden kovuyor. Bu arada evınde eskı esın terkettıgı 3 cocuguna baktım, eskı eşle de mahkemelık dava suruyor. 3 yıldır ben babalık davası acacam dedım, gıt ıstedın yere ver dedı, bır sey alamassın dedı. Bu arada eskı esle mahkemelık oldugu için, butun mal varlıgını baba, anne , kardes uzerıne gecırdı. Pekı ben nasıl bır yol ızlemelıyım, Turkıye'de yakınım yok, ayrıyeten hakaret ve darp edılıyorum. Yardım edebılırmısınız NE YAPMAM LAZIM ?
Re: Evlilik dışı çocuk hakkında
Öncelikle avukat tutmanızı öneririm. maddi sorun yaşıyor iseniz Baroların ilgili birimlerine başvuruda bulunabilirsiniz.
Hakaret ve darp ayrı suçlardır özellikle darp ciddi cezaları gerektiren suçlardır. Babanın çocuğu üzerine almaması babalık davası ile çözümlenebilir. Bunun yanı sıra anlatımınıza göre baba olacak kişi mal kaçırmaktadır. Tüm bunları içerecek bir biriyle paralel hukuk sürecinin başlaması gerekmektedir. Konunun önemi ve ciddiyetinden dolayı buradan şunu yapın bunu yapın denemeyecek kadar dikkatli olunması gereken bir süreçtir bu süreç. Mal tespiti hileli devir7satış v.s ciddi ve önemli hukuk mücadelesidir.
Bundan dolayı babalık davası ile birlikte açılacak nafaka ve benzeri davalar için süratle bir avukata danışınız.
Re: Evlilik dışı çocuk hakkında
cocuguma pasaport cıkardım şimdi ülkeme gidiyorum peki dava acarsam cocugumu kacırdı diyebilermi gercek babasi
gercek baba dava acarsa cocugumu alabılırmı
merhabalar resmı olarak evli gorunurken baska ılıskıden 2006 senesınde bı bebegım oldu ama gercek baba ustune almadıgı için bende resmı olan evlılıktekı adamla anlasarak onun ustune cıkardım kımlıgını sımdı ise gercek babası cocugum için babalık tanıma davası acarak velayetını almak ıstıyor benden peki bu durumda davayı önce kım acarsa kazanır ve haklı bulunur ben dava acma taraftarı değilim eger cocugumu elımden alabılecek durum varsa hemen dava acarım babalık davasını kacırmıs bulunuyorum bırde yurtdısına cıkacagım beraberınde oglumuda goturcem yabancı oldugum için ama aynı zamanda t.c vatandasıyım ve turkıyede ıkamet etmeyecegım yanı bana teblıgatı yurtdısındakı evımemı yollayacak ama adresımızı bılmıyor ne yapmam lazım buarada resmı evlılıyım hala devam edıyor kagıt ustunde yardımlarınıza ve bılgılerınıze ıhtıyacım var