İhbar tazminatı ödenmemesi
biz 20 kişi işverenin bayiliği bırakmasından dolayı işten cıkarıldık.Başka bir şirket bayiliği aldı ve biz yirmi kişinin yeni şirkete girişi oldu ve halen çalışmaktayız.Eski firmanın kıdem tazminatı yanında ihbar tazminatı ödemesi gerekmezmi ben size işbuldum diyerek ihbar tazminatı vermemezlik yapabilirmi.Kendisi bize hiçbir yazılı ve sözlü ihbarda bulunmadı.direk işten cıkardı yeni şirket işe aldı
Re: İhbar tazminatı ödenmemesi
devir olması halinde şirketi devir alan işveren bütün tazminatlardan sorumludur eğer işten çıkarılırsanız ilk işe giriş tarihinden yani önceki firmanın da içerisinde blunduğu bütün işlemlerde geçerlidir.
Ancak firma kapanmış ve siz başka bir şirkete devir ooldu iseniz bütün sosyal haklarınızı almalısınız eski işveren bu konuda sözlü olarak bildirin eğer askis bir durum olursa noterden ihtarname çekin ve yargı sürecini başlatın..Konuyla ilgili iş hukuku dalında bir avukatlada görüşmenizde fayda var..
Re: İhbar tazminatı ödenmemesi
cevap için tesekkürler.Ancak eski firma başka bir konuda faliyetine devam ediyor.yani kapanmadı sadece bizi işten çıkardı.Bayiliği alan yeni şirket bizi işe aldı eski şirket ben size iş buldum yeni şirkete gectiniz ben size ihbar tazminatı vermiyorum diyor böyle bir hakkı varmı