Yurt dışından gelecek olan para
Yurt dışından bir firma ile anlaşma yaptım, onlara müşteri bulup karşılığında komisyon olarak aylık ortalama 6000$ 7000$ hesabıma para yatıracaklar. Bu hafta ilk parayı yatırdılar, ancak banka aradı kimliğimi teyit etti, böyle bir paranın beklenip beklenmediğini sordu, ve 24 saat sonra parayı hesabıma yatırdı. Şu anda bir şirketim yok.
1-) Gelen paranın vergisini nasıl öderim ?
2-) Yıllık ne kadara kadar vergi muafiyetim var ?
3-) Gelecek olan para banka tarafından şüpheli işlem sayılırmı, sayılırsa karapara olmadığı ortaya çıkana kadar param bloke edilirmi ?
4-) Şirket kurmam gerekirmi ?
Re: Yurt dışından gelecek olan para
Kardes bana kalirsa herangi bir sekilde vergi odemene gerek yok cunku yurtdisindaki bir sirket size heray belli bir miktarda para odemesi sizin ticari bir sirketiniz olmamak surece vergiye tabi diildir olarak biliorum. ve 2. olarak banka o parayi karapara olarak gormez sonucta yurtdisindaki bir sirket size para gonderiyor banka size sadece su soruyu sorabilir. bu para neden geliyor. eger durumu aciklarsaniz herangi bi sorun olmaz . fakat insallah yurtdisindaki sirketle herangi bir anlasma veya sozlesme imzalamissinizdir paranizi gondermeme olayi olmamasi icin :)
iyi gunler ...