Yasal ikamet edilen adres
İyi günler.
Hep merak ettiğim bir konu var, bir kişinin yasal olarak bulunmasi gereken adres neresidir? Muhtardaki ikamet adresi değilmidir?
Yani bir ihbarname, resmi bir kayıt, davet vs.. olduğunda bu kişinin aranacağı adres benim fikrimce ik. adresidir sanıyorum.
Yani bir kişinin kendi verdiği yada oturduğunu bir kurumun beyan ettiği adreste bulunamaması durumunda, ikamette kayıtlı olduğu adrese son çağrının yapılması gerekir diye düşünüyorum ve buraya yapılmayan tüm davetler geçersizdir sanıyorum.
Biraz karışık anlattım ama nedir acaba bu işin hukuki yönü?
Konuyu merak etme sebebim şu, hayat içerisinde bir çok kurum ve kişi ile muhattap oluyoruz senelerce, işlemlerle ilgili adres veriyoruz. Adreslerimiz değişiyor, taşınıyoruz, ve her taşındığımızda muhtara yani T.C.ye gidip ben burada oturuyorum diyoruz, 10 sene önce yapılmış bir işlem ile alakalı ihbarnameler geliyor ve tabii adresde bulunamıyoruz taşındığımız için, muhtardaki adresimize bir şey gelmiyor. Sonuç adreste bulunamadı ve mağdur oluyoruz. ben her adres değiştiridiğimde T.C ye muhtar aracılığı ile bak adım bu adresim bu şu an diye bildiriyorum, son 30 sene işlem yaptığım her kuruma her adres değişiminde dönüp dönüp ben burdayım demek mi lazım?
Teşekkürler.
Re: Yasal ikamet edilen adres
Kişinin ikametgah adresi aynı zamanda tebliğ yapılacağı adrestir. İş yeri adresine de tebliğ yapılabilir. Kişinin resmi olarak beyan etmiş olduğu tebliğ adresinde bulunmaması halinde o bölge muhtarlığına tebliğ yapılır ve bu tebligatta geçerlidir. Kişinin adresinden taşınması ve naklini muhtarlıktan alması halinde alacaklı yada tebliğ yapan kişi/kurum, tebliğ alanı bulamaz ise tebligat kanunu madde 35 hükmüne göre ilanen tebliğ yapar. İlanen yapılan tebligatta kişiye yapılmış gibi sonuç doğurur. Kolay gelsin.