Senedin şekli ve icraya verilmesi
İnsanlık hali olabilir dedim ve bir arkadaşıma 15.00 ytl değerinde bir kredi çektim .Ne olur olmaz dedim ve bir senet imzalattım , o da yetmedi baktım ki ödemeler gecikmeli oluyor rica minnet bir senet daha aldım.Şu anda elimde iki senet var , fakat ikinci senedi kefil doldurdu ve kendi imzasını ve diğer bilgilerini yazmış.Bunun için alacağım bir tedbir var mı?Rahat olabilir miyim ? Senedim geçerli mi?
Re: Senedin şekli ve icraya verilmesi
İkinci senedin borçlusu artık kefildir. Borçluya gidemez ancak senet ile kefil hakkında takip yapabilirsin.
Teşekkür ederim. Yani ben senedi işleme koyduğumda herhangi bir itiraz hakları yok.Sürekli ödemeyiz diye tehdit ediyorlar.Onlardan bir adım önde olmak istiyorum.Beni biraz daha aydınlatırsanız sevinirim.
Senede dayalı bir alacak sözkonusu ise sizin değil onların endişe etmesi gerekir. Sonuçta borçtan dolayı bir imza almış durumdasınız. Senediniz asli unsurlarını taşıdığı sürece icra yoluna başvurarak alacağınıza en hızlı ve kolay yoldan ulaşırsınız. Senedin vadesi geldiğinde ilk başvuracağınız yol genel haciz yoluyla takip yapmak olsun. İcrada alacağa itiraz edeceklerdir ama senet olduğu sürece bu itirazin da bir hükmü yok sadece onlara zamn kazandırır o kadar. İtirazın kaldırılması için icra mahkemesinde dava açacaksınız bu dava genel mahkemelerdeki davalar gibi uzun sürmeyecektir bir iki ay içinde senet üzerinde yapılan inceleme ile sonuçlanır.
Teşekkür ederim arkadaş beni nasıl rahatlattın bilemezsin.Ben ki bu işlerden zerre kadar anlamazken şimdi neler öğreniyorum.
Borç alıp da "ödemem" diyen kişilerden senet almakla akıllılık etmişsiniz. Umarım herkes sizin gibi kendini sağlama alır, ki malesef günümüz toplumsal yapısında "babana bile güvenmeyeceksin" maneviyatı hakim.
Tekrar geçmiş olsun...
Evet senedi de öylesine imzalamıştık.Alırken de neler çektim. Ben güvenip 15.00 ytl çektim bana senet vermeyi reddetti.Ama beni ilgilendirmez. Nasıl ispatlarım kural budur dedim ,aldım.Evet bilmeden de olsa akıllılık etmişim ,forumu okudukça anlıyorum.