Sivil mi askeri hastane mi?
Herkese selamlar..Askere gitme niyetiyle sevk evraklarımı aldım.Bana verilen kağıtta sevk tarihi olarak 31 Temmuz 2008 yazıyor.Şimdi 31 Temmuz tarihinden önce sivil bir hastaneye gitsem ve rahatsızlığım sonucu rapor alma durumum söz konusu olsa bu rapor sevk işlemim için mazeret olarak kabul edilir mi? Yoksa sevk evraklarımı aldığım için ille de askeri bir hastaneye mi başvurmam gerekir? Ya da şöyle sorarsak ben 31 Temmuza kadar hala bir sivil değil miyim ve alacağım raporun geçerli olması gerekmez mi? Teşekkür ederim...
Re: Sivil mi askeri hastane mi?
Soruma kimse cevap yazmamış.Daha önce başından böyle bi olay geçen yok mu? Sitenin değerli hukukçuları olaya yorumunuz nedir acaba?
Sevk evrağını almak askeri işlemleri başlatmak demektir. Raporunuzu bir askeri hastahane veya devlet hastahanesine onaylatmanız gerekir. Sevke tabii olduğunuz bahsiyle hastahaneye sevk edilirsiniz.
Sayın Tangör Bey cevabınız için teşekkür ederim.Zaten bahsettiğim sivil hastane devlet hastanesi.Yani sevk evraklarımı almış olmama rağmen devlet hastanesinden almış olduğum rapor geçerlidir öyle değil mi? Cevabınızdan bunu anladım.Yanılıyor muyum?
Evet,doğru anlamışsınız.Ancak raporunuzun geççerli olması için şubenizin rapordan haberdar olması yani raporu şubenize iletmeniz gerekir.
Erdoğan Bey beni aydınlattığınız için sonsuz teşekkürlerimle...
slm öncelikle böyle bir site hazırladgınız için çok teşekkürler.benim sorum ben agustos ayı içinde askere alınıcam.1978 dogumluyum.benim sorum hastalıgımla ilgili ben geçen sene şeker hastalıgı çıktı ve ilaç aldıgım halde düşmüyor.acaba askerde bi sorun yaşarmıyım şekerim 185 le 120 gibi çıkıyo şeker hastaları askerlikten muhafmıdır.askere giderken ne gibi kontrollerden geçmeliyim ve askerde veya gitmeden şeker hastası oldugumu söylesem muaf veya tecil ettirebilirmiyim.teşekkürler
Alıntı:
murat gökhan rumuzlu üyeden alıntı
slm öncelikle böyle bir site hazırladgınız için çok teşekkürler.benim sorum ben agustos ayı içinde askere alınıcam.1978 dogumluyum.benim sorum hastalıgımla ilgili ben geçen sene şeker hastalıgı çıktı ve ilaç aldıgım halde düşmüyor.acaba askerde bi sorun yaşarmıyım şekerim 185 le 120 gibi çıkıyo şeker hastaları askerlikten muhafmıdır.askere giderken ne gibi kontrollerden geçmeliyim ve askerde veya gitmeden şeker hastası oldugumu söylesem muaf veya tecil ettirebilirmiyim.teşekkürler
Kararı askeri hastahane verir.