İyi günler dilerim.
Sorum şu:
Soyisim değişikliği için nufüsuna kayıtlı olduğumuz ilin adliyesine mi başvuracağız. Yoksa ikamet ettiğimiz ilin adliyesine başvuru yapabilirmiyiz.
Teşekkürler şimdiden.
Printable View
İyi günler dilerim.
Sorum şu:
Soyisim değişikliği için nufüsuna kayıtlı olduğumuz ilin adliyesine mi başvuracağız. Yoksa ikamet ettiğimiz ilin adliyesine başvuru yapabilirmiyiz.
Teşekkürler şimdiden.
İlgilinin oturduğu yer asliye hukuk mahkemesinde açılır..
Nerede ikamet ediyor iseniz oradaki asliye hukuk mahk. dava açacaksınız. Mernis online olduğu için bilgi ve belgeler kısa sürede gelecektir.
Soy isim değişikliği içinde geçerli bir manzeretinizin ve kanıtlarınızın olması gerekir.
Soyismimi değiştirmek istiyorum. Çok uzun ve bazı formları falan doldururken zorluk yaşıyorum. Bu geçerli bir neden mi?
Soyismi değiştirmek için bir avukata falan ihtiyacım var mı? Yoksa bireysel olarak değiştirmem kolay olurmu?
Saygılarımla
Hakimi ikna edebileceğinizi düşünüyorsanız davanızı kendiniz takip edebilirsiniz. Ama birkaç form yüzünden soyisim değişikliğine hakim hükmeder mi orasanı bilemiyorum. Bu çok büyük bir rahatsızlık değil bence..
"Nar","Yalama","Uzunçubuk" gibi soyisimleriniz varsa hakim bunu geçerli sebep olarak kabul ediyor ve değiştirmeye sıcak bakıyor."Kurban" soyismi de buna dahildir.Zaten bu soyisimlerin ortak özelliği şahsı psikolojik açıdan etkilemesidir.
Ancak "Sayın Hakim,soyismim Mehmet ama ben Ahmet yapmak istiyorum" demenize hakim sert tepki gösterecektir emin olun.
soyisim değişikliği için dilekçe verdim..kaç gün içinde belli olur mahkeme tarihi acaba??? adli tatil de bu tür davalara bakılıyormu??
adli tatil ne zaman bitiyor acaba?