Vefat eden babamın tüketici kredisi borcu hakkında
Selamlar ,
Babam 05.06.2008 tarihinde geçirmiş olduğu kalp krizi neticesinde vefat etmiştir. T. İş Bankasından vefat etmeden 15 gün önce 5.000 ytl tüketici kredisi çekmişti Anadolu hayat kredi ile ilgili hayat sigortası yapmıştı. Bankaya ilgili belgeleri teslim ettikten sonra banka borcun kapatılacağı ile ilgili tebligat gönderdi. Her ne hikmetse 2 gün sonra bizden babamın sağlık karnesi talep edildi ve ödeme durduruldu. Sağlık karnesi kayıp olduğundan konu ile ilgili dilekçe verdik. Bize babamın 2006 yılında prostat kanser tedavisi gördüğü ve kalbinde ritim bozukluğu gerekçesiyle ödeme yapmayacaklarını bildirdiler. Kendilerine prostat tedavisi olduğu ve kanser hatalığından kurtulduğu kalp ritmininde geçici bir durum olduğunu bununla ilgili ilaç tedavisine gerek olmadığını belirttiğimiz halde ödemeyi, reddettiler. Konu ile ilgili hukuki yollardan hakkımızı arayacağız. Konu ile ilgili görüş ve yorumlarınız bekliyorum.
Saygılarımla ,
Berden
Re: Vefat eden babamın tüketici kredisi borcu hakkında
Arkadaşlar ,
Konu ile ilgili yardım edecek yol gösterecek biri yok mu?
öncelikle başınız sağolsun..
sizinde bildiğiniz üzere kredi çekenlere hayat sigortası yaptırılıyor bunun nedeni de kredi çekenin vefat etmesi durumunda borcu o hayat sigortasındna karşılanmasıdır..
babanızın sağlık karnesinin olmaması bir sorun teşkil etmez kanaatimce ilgili sosyal güvenlik kurumuna dilekç ile başvurrusanız babanıza ait sgorta bilgilerini tarafınıza verirler ve yapmış olduğu işlemleride verirler diye düünüyorum ..
gelişmelerden haberdar ederseniz bizde bilgilenmiş oluruz.
kolay gelsin
Sigorta şirketi ısrarlı takibimizden sonra parayı ödemiştir.
Alıntı:
berden rumuzlu üyeden alıntı
Sigorta şirketi ısrarlı takibimizden sonra parayı ödemiştir.
Evet hemde seve seve ödiyecektir,Sigorta parası kesilirken kim öleceğini biliyorki,Tam teşekkülü hastaneden rapormu alınması lazımmış,bunlar işin ückağıtcılığındalar,peşini bırakmayınca çark edmeyi iyi bilirler.
Cevap: Re: Vefat eden babamın tüketici kredisi borcu hakkında
merhabalar öncelikle basınız sağolsun.7 ay öncede benım basıma geldı aynı durum babam kredı cekıyor ve ılk kredıyı odedıkten sonra kalp krızı ıle vefat edıyor banka daha once kalp rahatsızlığı olduğunu ve odemeyeceklerını bıldırdıler hazıne mustesarlıgı sıgorta tahkım kuruluna başvurduk oradanda olumsuz yanıt aldık mahkeme yoluna gıtmemızı onerdıler taksıtlerı odemeye devam edıyoruz yardımcı olursanız nasıl bır yol ızleyecegımle ılgılı sevınırım teşekkürler.