Toplam 1 dosya bulunuyor
Apartman dış duvarındaki tabelalar
değerli üstad larım;
apartmanın dış duvarlarına ve apartman girişimizde geniş bir teras mevcut bu terasın altındada dükkanlar var terasın duvarları acaba apartmana ait ortak alanmıdır.
ORTAK ALAN İSE ;
bu alanlara izinsiz reklam asılabilirmi?
reklam almak istersek kanunen neleri yapmalıyız
eski takılanları kaldırma hakkımız varmı
bu konularda yardımcı olursanız çok memnun olurum üstadlarm.çok teşekkür ederim zaman ayırdıgınız için.
Re: Apartman dış duvarındaki tabelalar
Merhaba,
Evet söylediğiniz yerler ortak alandır. Buralara reklam almanız, koymanız için bütün kat maliklerinin yazılı onayı gerekir. Eski takılanlar tüm kat malikleri tarafından onaylanmış ise kalması gerekir. KMK m. 45. Elde edilen gelirler istisnaları aşarsa Gelir Vergisi kanununa göre beyan edip vergi vermeniz gerekir. Durumu siz değerlendirin.
Saygılar
üstad çok teşekkür ederim .şeklini çizmeye çalıştım eger anlatabildiysem bilmiyorum ama bu konuda net nasıl konuşabilirim ortak yerler binada nerelerdir tapudan sanırım binanın yönetim planına sanırım bakılması gerekiyor yada yanılıyormuyum,ikincisi alınan bir karar varmı karar defterimnden bakılacak sanırım böyle bir karar yok daha doğrusu reklam alınabilir türünden birde bahsettiğim işyerleri sahısların mülkiyetinde olan yerler dolayısıyle onlarında ortak yerine gireemi yada mülkiyetine bu konuda detaylı bilgi alabileceğim kaynak arıyorum yardımınız için gönülden çok teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Merhaba ve tavsiyem,
Önce yönetim planını iyice okuyun.
İkincisi, Apartman Yöneticisinin El Kitabı, Ayhan Yalçın, Geçit Kitabevi, 2008 baskısını mutlaka alın, çok iyi bir kaynak her konuda, herkese lazım. Kat Mülkiyet kanununu son hali orada var.
Bu iki kaynağı inceledikten sonra tekrar yazışırız.
Saygılar
Acaba reklam parası nasıl neye göre belirleniyor tek sefrdemi yoksa sürekli aidat şeklindemi alınır bu konuda bilgi sahbi kişilerin yardımına ihtiyacım var teşekkür ederim.
dükkanlar kişilerin mülkiyetinde ise kendi malım deyip duvarımı kullanıyorum size ne kendi dükkanımın üstü burası tabelamıda asarım diyebilirmi?
cevap yada farklı düşüncesi olan varsa sevinriim
reklam tabelasının fiyatını nasıl belirllemelyiz