-
İşten çıkartılma
bir süredir özel bir şirkette çalışmaktayım.işe başladığım zaman bir süre sigortam yapılmadı.daha sonra şirket bölge çalışmadan incelemeye girince benimle birlikte birçok sigortasız elemanın sigortaları alelacele yapıldı ve teftiş sağ salim atlatıldı.
şimdi ise sigortası yapılan kişiler birer ikişer yeniden işten çıkarılıyor.
burda sigortalı gösterilme sürem 1 ay oldu ben yüksek bir maaş almama rağmen herzaman olduğu gibi asgari ücretten gösteriliyorum.
şimdi işveren diğer arkadaşlar gibi beni işten çıkarmak isterse benim şirkette ne gibi bir hakkım var.ayrıca diğer çıkarılan arkadaşlarada zorla istifa dilekçesi imzalatılıyor. ben imzalamayacağım.ama işçi çıkışlarını istifa diye gösteriyorlar.ben istifa dilekçesi imzalamazsam ve onlar beni istifa etmiş gibi gösterirlerse ben dava açmak istiyorum ama ne yol izlemeliyim ve ne kazanırım.
lütfen bana cevap yazın.
teşekkür ederim.
-
Re: İşten çıkartılma
Sizi istifa etmiş gösteremezler sadece gerekçesiz dolayısıyla usulsüz olarak çıkışınızı vermiş olabilirler. Çıkarıldığınız günü bir belgeyle ispatlamaya çalışın eğer tazminatlarınız ödenmemişse, haklarınızı alabilmek için çıkışınızdan itibaren 1 ay içinde işverene dava açarsınız.
-
Re: İşten çıkartılma
Çalışma süreniz 6 aydan az olduğu için işe iade davası açamazsınız.
Bu durumda dava açarak alabileceğiniz 2 haftalık ihbar tazminatı olacaktır.