Eski arabanın vergi borcu geldi, ne yapmalıyım?
ilk basta mrb. direk konuya girmek istiyorum.
trafikte babamın üzerine kayıtlı bir araç gözüküyor. bu araca ait 2001-2008 yılları arasında ödenmemiş motorlu taşıt vergisi bulunuyor. yaklasık 780 ytl civarında.. babam 2002 senesinde vefat etti. bahsi gecen 1978 model aracı babam 1991 senesinde almıs ve tahminimce 1993 senesinde de geri satmıs. aracı sattıgı sahısla ilgili herhangi bi belge bulunmuyor. noterden satısı yapılmamıs. şu an arac nerde , kim kullanıyor bilmiyorum. belkide coktan parcalanmıstır..
miraci olarak annem ve ben varız. bu vergi borcundan muaf olmaın bi yolu var mıdır??
tesekkurler.
Re: Eski arabanın vergi borcu geldi, ne yapmalıyım?
Alıntı:
muratkaltakci rumuzlu üyeden alıntı
ilk basta mrb. direk konuya girmek istiyorum.
trafikte babamın üzerine kayıtlı bir araç gözüküyor. bu araca ait 2001-2008 yılları arasında ödenmemiş motorlu taşıt vergisi bulunuyor. yaklasık 780 ytl civarında.. babam 2002 senesinde vefat etti. bahsi gecen 1978 model aracı babam 1991 senesinde almıs ve tahminimce 1993 senesinde de geri satmıs. aracı sattıgı sahısla ilgili herhangi bi belge bulunmuyor. noterden satısı yapılmamıs. şu an arac nerde , kim kullanıyor bilmiyorum. belkide coktan parcalanmıstır..
miraci olarak annem ve ben varız. bu vergi borcundan muaf olmaın bi yolu var mıdır??
tesekkurler.
Noter'den aracı devralan üzerine kayıt yoksa ve araç babanızın üzerine halen kayıtlı görünüyor ise babanızın mirasçıları bu vergi borcundan sorumludur.
[QUOTE=muratkaltakci;200183]ilk basta mrb. direk konuya girmek istiyorum.
büyük ihtimalle baban noter satışı olmadan aracı sattı.alanda devrini üzerine almadı.bu borç ödenecek ve her sene gelecek olan mtvde ödenecek başka çare yok .ancak aracın ruhsatını bulamamandan dolay ı bandanda kaldığı için kayıp diyerek yeni bir ruhsat çıkarmalısın.sonra adamını bularak çünkü plakaları teslim etmen gerekiyor ama plaka ortada yok, aracı hurdaya çıkarmalısın.yada mahkeme yoluyla uğraşmalısın.yapabilirsen birinci yol daha kolay