Hacizde noterin biçtiği fiyat kayda alınır mı?
Arkadaşlar benim üzerime bir motor var. 700 ytl ye ikinci el olarak satın aldım ama noterde bana satışı yapılırken 1550 ytl olarak görünüyordu noterin çıkardığı kağıt üzerinde.
Ben de durumu izh ettim ama noter bana '' siz kaç ytl ye alırsanız alın bu markanın bu modelinin ikinci eli için tek fiyat belirlenmiştir.'' dedi.
Benim herhangi bir yere olan borcumdan dolayı bana haciz geldiğinde bu motoru haczederken 1550 ytl den mi hesaplarlar?
Buna bazıları ''hayır, bilirkişinin çıkardığı fiyat önemli'' diyor.Peki o halde noter neden fiyat çıkarır?Noterin çıkardığı fiyat ne işe yarar?
Neden 'daha' resmi bir kurum olan, devletin hemen hemen tüm resmi işleri için bizi gönderip kendisinden belge almamızı istediği noterin biçtiği fiyat kayda alınmaz?
Yoksa alınır mı?
Re: Hacizde noterin biçtiği fiyat kayda alınır mı?
Alıntı:
barent rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar benim üzerime bir motor var. 700 ytl ye ikinci el olarak satın aldım ama noterde bana satışı yapılırken 1550 ytl olarak görünüyordu noterin çıkardığı kağıt üzerinde.
Ben de durumu izh ettim ama noter bana '' siz kaç ytl ye alırsanız alın bu markanın bu modelinin ikinci eli için tek fiyat belirlenmiştir.'' dedi.
Benim herhangi bir yere olan borcumdan dolayı bana haciz geldiğinde bu motoru haczederken 1550 ytl den mi hesaplarlar?
Buna bazıları ''hayır, bilirkişinin çıkardığı fiyat önemli'' diyor.Peki o halde noter neden fiyat çıkarır?Noterin çıkardığı fiyat ne işe yarar?
Neden 'daha' resmi bir kurum olan, devletin hemen hemen tüm resmi işleri için bizi gönderip kendisinden belge almamızı istediği noterin biçtiği fiyat kayda alınmaz?
Yoksa alınır mı?
Haciz esnasında memurun takdir edeceği değer esas alınır.Değere itirazı olan taraf 3 gün içinde şikayet yolu ile itiraz eder.Menkulün resmi olarak ne kadara satın alındığının hiç bir önemi yoktur.İcra memuru onun piyasa değerinin ne kadar olduğunu araştırarar değer biçecektir.
Alıntı:
barent rumuzlu üyeden alıntı
çok mu zor soru? :(
Hukuki açıdan düşünmediğinizde bile motoru satın aldıktan sonra değerinin düşmesine vesile olacak eylemlerin göz önünde bulundurulabileceğini görmelisiniz. Sözgelimi ufak bir hasar dahi bu değerin altına indirir. Bunun tespitini de bilirkişi yapar...