Merhabalar ilamsız icra takibinde söz konusu alacağa daha önce herhangi bir tebligat yapılmadan direk olarak %120 faiz işletilmiş.Bu durum yasalmıdır.Sözkonusu faiz e itiraz edilebilirmi.Değerli yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Printable View
Merhabalar ilamsız icra takibinde söz konusu alacağa daha önce herhangi bir tebligat yapılmadan direk olarak %120 faiz işletilmiş.Bu durum yasalmıdır.Sözkonusu faiz e itiraz edilebilirmi.Değerli yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
kimse cevap vermemiş inş. bi avukata başvur bazen cevapsızkalıyor buradaki sorular.
yasal değildir...
hakim bunu itirazın neticesinde olması gereken yasal faize indirecektir. yasal faiz, söz konusu borcun kalemine giren TC Merkez Bankasının 31 Aralık tarihli belirttiği miktarı aşamaz...
Belirtilen faiz mikarı bir sözleşme ile kararlaştırılmışsa alınabilir. Ancak hiçbir uyarı yapıladığıdığını söylüyorsunuz. Borçlar kanunu 101. maddaye göre borçlu alacaklının ihtarı ile mütemerrit olur Bu nedenle takip öncesi dönem için faiz hakkı doğmaz. Faize itiraz ederseniz itiraz ettiğiniz bölüm için takip durur. Belirttiğiniz faiz için yargılama gerekir.
Saygılarımla.
ödeme tarihi açık olarak 3 sene evvel alacaklı olduğum kişiden senet aldım ben adanadayım o mardinde. baktımki bugün yarın oyalıyor. onu icraya veremeye karar verdim. sadece kapatmadıysa iş adresini biliyorum. birde senette kefili de var. kefilden öğrendiğim kadarıyla alacaklı olduğum kişi cezaevindeymiş. bu durumda icra takibi başlatmam lehimemi Aleyhime mi olur. kimlik bilgileri yok çünkü bende.
Önemli olan tebligatın yapılabilmesi.
Kişi hapisteyse iş yerine nasıl tebligat yapılacak, kim alacak?