Kardeşimden hak/miras talep edebilir miyim?
Merhabalar,
Baba henüz sağ.
Biz 4 kardeşiz ve babam ailenin en büyük çocuğuna ben henüz doğmamışken bir otobüs vermiş. Şimdi bu kardeşim otobüs'den kazandığı paralarla çok zengin olmuş. Biz ise karnımızı ancak doyuruyoruz. Babaya sorduğumuzda o çocukken çok emek verdi o yüzden verdim diyor.
1. Şimdi kardeşimin hem otobüsü hemde edindiği mallardan kardeşlerinde hakkı olmuyor mu?
2. Henüz baba sağ olmasına rağmen miras davası açılsa kardeşler bir hak iddia edebilir mi?
3. Zaman aşımı gibi bir süre söz konusu olur mu?
Re: Kardeşimden hak/miras talep edebilir miyim?
Babanız sağ olduğuna göre ortada miras ve mirasçı yok.
Ortada miras ve mirasçı olmadığına göre açılabilecek bir dava da yok.
Kişi sağken malları üzerinde istediği şekilde tasarruf hakkına sahiptir.
Sİz doğmadan önce alınmış olan otobüs için bir miras kaçırma düşüncesi ortada görünmüyor.Dolayısıyla itiraz edebileceğiniz bir durum da yok.
Eğer otobüs babanızın üzerine ise ancak babanızın vefatından sonra bir hak talebinde bulunabilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Babanız sağ olduğuna göre ortada miras ve mirasçı yok.
Ortada miras ve mirasçı olmadığına göre açılabilecek bir dava da yok.
Kişi sağken malları üzerinde istediği şekilde tasarruf hakkına sahiptir.
Sİz doğmadan önce alınmış olan otobüs için bir miras kaçırma düşüncesi ortada görünmüyor.Dolayısıyla itiraz edebileceğiniz bir durum da yok.
Eğer otobüs babanızın üzerine ise ancak babanızın vefatından sonra bir hak talebinde bulunabilirsiniz.
Tekrar merhabalar,
1. otobüs babamın üzerine değil. Peki baba öldükten sonra bu otobüs ve edinilen mallardan kardeşler bir hak iddia edebilir mi?
2. Baba sağ iken banada bir miktar para hibe etti. Banka kayıtları ile bu ispat edilebilir. Peki diğer kardeşler bana yapılan bu yardımdan baba öldükten sonra hak iddia edebilirler mi?
Ne diğer kardeşleriniz size, ne de siz otobüs sahibi kardeşinize karşı yasal süreç başlatabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Ne diğer kardeşleriniz size, ne de siz otobüs sahibi kardeşinize karşı yasal süreç başlatabilirsiniz.
Değerli katkılarınız için teşekkrüler.